Motto: "Evolution isn't over. We are the experience that the universe is having."

Richard Bandler

APAIRAvand in vedere intentia guvernului de a orienta restrictiv programul Prima Casa catre locuinte noi si mai ales catre constructia de locuinte de la zero si considerand ca aceasta ar insemna adancirea blocajului pietei imobiliare, APAIR sustine mentinerea actualei forme a programului Prima Casa si realizarea de catre guvern a unei mai bune informari a vanzatorilor si cumparatorilor de case, in vederea dinamizarii programului.

APAIR atrage atentia ca programul Prima Casa isi poate atinge scopul doar in situatia in care Guvernul va asigura continuitatea acestui program pe o perioada de timp semnificativa.

Publicul larg trebuie sa fie informat asupra catorva aspecte legate de functionarea acestui tip de program, utilizat cu succes atat in tari din Europa cat si in SUA.

1. Programul Prima Casa este un proces, nu o masura punctuala cu rezultate imediate.

Mai ales in perioade de criza economica, cumparatorul care isi doreste […mai mult]

2. Contrar perceptiei generale, astazi nu exista nicio restrictie privind imobilele tranzactionate prin Prima Casa.

Prin programul Prima Casa, asa cum functioneaza in prezent, pot fi achizitionate atat locuinte vechi cat si locuinte noi si poate fi garantata finantarea construirii de locuinte de la zero. Dealtfel, acest lucru a fost confirmat si in […mai mult]

3. Obligarea clientilor de prima casa sa cumpere doar locuinte noi sau construite de la zero nu va duce decat la blocarea pietei.

In general cumparatorul de prima casa este o familie tanara cu venituri mici sau medii care vrea sa se mute de la parinti sau din chirie in propria locuinta, cat mai repede si fara a plati o suma mare de bani.

Locuintele noi in zone accesibile […mai mult]

In concluzie, Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania considera ca programul Prima Casa trebuie continuat in forma actuala, guvernul trebuind sa realizeze in acelasi timp o campanie de informare prin care publicul sa inteleaga ca acum este momentul mutarii intr-o locuinta mai buna, achitand o diferenta de pret foarte mica datorata preturilor actuale.