De regula, blogul este un site personal: in el se exprima opinii ale proprietarului sau membrilor corespondenti. Reprezinta persoana sau persoanele care-l detin si-l dezvolta. Mai nou poate fi o forma prin care se poate realiza o extensie a unui site de afaceri in scopul interactiunii cu persoanele interesate de domeniul in care afacerea se exprima, precum si pentru comunicarea directa cu clientii acelui business.

In cazul meu, este o forma mixta, cate un pic din fiecare, dar este viu, complex, orientat, atitudinal si deschis. O extensie a personalitatii mele, o expresie a timpului in care traiesc,o interfata deschisa cu clientii si cu persoanele care vor sa deschida o afacere, orientat pe dezvoltarea personala si formarea unei conceptii de antreprenor.

Ce-i lipseste?

1. poate un hosting mai performant, desi varianta actuala de reseller de la Hosttix este foarte buna ca pret si performante, adica asigura un raport bun. Dar am citit ca Hostway, una dintre primele 3 companii de hosting din lume, ofera servicii de gazduire web pentru mai mult de 600.000 de clienti din toata lumea. Fondata in 1998, Hostway s-a extins in 11 tari de pe 4 continente, inclusiv in Romania. A fost lansata in martie 2006 si a devenit in scurt timp unul dintre cei mai importanti jucatori din piata locala de hosting. WoW! suna impresionant si profi.

2. un design mai atragator, mai simplu, mai eficient ca informatie oferita si atingerea informatiei cautate. Desi am realizat singur acest skin, prin transformarea si traducerea unuia gratuit oferit de TechLemming, simt nevoia unei schimbari.

3. un trafic mai mare, obiectiv ce poate fi atins prin postarea de continut mai bun, atingerea unor subiecte la moda, dar si prin campanii de promovare si ancorare eficienta a termenilor definitorii pe alte site-uri. Am mai observat ca retelele de socializare sunt din ce in ce mai frecvente pe lista de referreri.

4. continut mai bogat si diversificat, desi este un paradox, in contextul in care este un blog aparut pe un domeniu specific, strict, profesional. Totusi, acest continut determina motoarele de cautare sa prezinte blogul ca informatie utila si targetata eventualilor doritori.

5. un grup de membri dedicati, pe diverse domenii de specialitate (sfaturi, relocare, business, rezidential, proiecte, financiar, …) pentru a crea un instrument folositor.

Iata niste obiective pe care, cu ajutorul acestui concurs,

acest articol este scris pentru concursul SuperBlog 2009, organizat de PCNews

le pot folosi ca si tinte pe termen lung pentru transformarea blogului din ceva personal in unul util si functional. Sau poate ca ma voi dezvolta odata cu el si, prin reprezentare, se va dezvolta de la sine, atingand toate punctele nevralgice de mai sus. Cine stie?