Acest articol este scris sub entuziasmul egalului din CL dintre Unirea si Stuttgart. Respect, Unirea!

Dar vroiam sa-l scriu de mult pentru ca, alaturi de antonimul libertate – siguranta, tandemul dreptate – bani este, din ce in ce mai evident, un antonim modern pe care nu-l gasim in cartile sau dictionarele de specialitate, dar il observam ca valabil tot mai des.

BusolaDaca despre libertate – siguranta aflati toate detaliile in cartile lui Robert Kiyosaki (cine cauta siguranta financiara nu poate obtine libertatea financiara), antonimul dreptate – bani l-am gasit la Donald Trump prima oara si descrie un adevar venit din business: "oamenii care doresc sa aiba dreptate sfarsesc saraci, iar oamenii care devin bogati, nu cauta dreptatea".

Pentru ca undeva trebuie sa te decizi: vrei banii sau dreptatea. Vad pe internet zeci de site-uri bine documentate unde bloggerii afiseaza grafice, citate, detalii, in speranta ca cineva, de undeva, va recunoaste dreptatea lor. Sunt orientati pe satisfactia personala in detrimentul celorlalti.

Sunt si alte site-uri unde proprietarul de blog da dreptate, fara a avea pretentia adevarului personal. Aici exista cel mai mare trafic. Daca nu credeti, faceti cateva cercetari si veti fi surprinsi.

Zig Ziglar spunea ca "a fi bogat este direct proportional cu numarul de oameni pe care-i ajuti sa obtina ceea ce-si doresc". Dar daca ei vor sa aiba dreptate, ce faci?