Faceti un exercitiu de memorie si de imaginatie. Ce spunea Ceausescu la „procesul” de la Targoviste? „Vreau sa fiu judecat de Marea Adunare Nationala”. Ce era Marea Adunare Nationala pe vremea lui Ceausescu? O adunatura de nomenclaturisti care girau cuplul de dictatori, dand aparenta unei sustineri populare a politicilor lor catastrofale.

Ce spun smintitii „emanati” de astazi care s-au urcat cu bocancul pe statul de drept, gen Ponta, Dragnea, Oprea ori Tariceanu?

„Parlamentul nu poate sa accepte ingerinta procuraturii in deciziile executivului. Altfel, orice decizie a unui ministru va putea, de acum incolo, sa fie considerata abuz in functie. Ca a facut prea mult, prea putin, ca a facut cum era inainte sau prea in spate.

Aceste decizii luate in calitate de ministru pot sa fie judecate de Parlament, de opinia publica si nu intra sub incidenta DNA”, declara Calin Popescu Tariceanu

SURSA

Ce inseamna, traduse pe limba oricui, aceste aberatii scoase de seful senatului si neconforme cu nicio lege din Romania? Ca ministrii nu se pot supune legilor tarii si ca, indiferent de decizia luata, doar Parlamentul Romaniei poate sa judece.

Este aberant deoarece in Constitutie, art. 26 se spune clar ca „Justiţia se realizează prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege”. Deci nu se face in Parlamentul Romaniei, asa cum vrea Tariceanu si cum si-ar fi dorit Ceasescu. Si nici nu este nimeni care sa fie deasupra legii, chiar daca neo-nomenclatura si-ar dori asta.

Sa mai aud pe cineva care zice ca in democratie traim mai rau decat in comunism. Care democratie? Care delimitare a puterilor in stat? Nu vedeti ca noua nomenclatura ne-a adus inapoi in comunism?