Avem in aceste zile, daca mai era cazul a inca unei dovezi, confirmarea ca Romania a devenit un stat oligarhic. Dupa ce prin manipulare si atac la statul de drept grupul infractional organizat numit politic USL a preluat puterea in primavara – iarna lui 2012 si dupa ce acapararea totala a justitiei nu le-a reusit, parlamentarii modifica acum doua legi importante pentru oligarhie:

Comunism1. Indiferent ce decide justitia in dosarele de coruptie, unele taraganate pe mai multi ani, infractorii nu vor face inchisoare daca pedepsele vor fi mai mici de 7 ani. Adica traseul infractiune – dosar penal – judecata – sentinta – penitenta se scurteaza, dupa sentinta infractorul ramanand in libertate. Spor la infractiuni, tovarasi si minoritari colorati (nu intamplator legea a fost introdusa in parlament de Medelin si cominoritarul sau de la partidul cu roata, Paun)!

2. Legea lobby-ului care da voie parlamentarilor sa faca trafic de influenta, trecandu-si astfel actiunile din zona penala in zona legala. Cu doua consecinte: readucerea averilor la oligarhi, impartite pe la rude si paradisuri fiscale, in mod legal, prin facturarea unor servicii de lobby, iar a doua, prin marirea artificiala a valorii parlamentarilor "pe persoana fizica". Cine nu are un lobbyst pe langa casa omului va avea de suferit. Altii vor avea.

Asa ca draga cetateanule, pe langa traiul greu, pe langa marirea accizelor, taxelor si impozitelor, vei mai fi si expus riscului de a fi victima unei infractiuni de care autorul ei nu se teme pentru privare de libertate, iar lobbystul pe care l-ai trimis in parlament sa te reprezinte, va avea acces la mult mai multi bani obtinuti usor, in comparatie cu tine cel care trebuie sa tragi din greu pentru un colt de paine. Si asta dupa abia un an si jumatate de dictatura USL.

UPDATE: cele doua proiecte de lege au fost unul scos de pe ordinea de zi, al doilea amanat. Mai multe detalii aici: ARTICOL HOTNEWS