Dupa meciul de miercuri, luand in calcul si istoricul lui Razvan Lucescu, am ajuns la o placuta concluzie: nu numai ca avem antrenor, dar avem si un lider la nationala. Pentru ca are toate cele 10 caracteristici ale liderului:

1.  influenta: pai sa-l faci pe Marica sa alerge si sa faca presing, nici Gina Pistol nu o poate face. Razvan a reusit;
2. credibilitate: dupa ce a batut Dinamo, nu-i mai poti pune la indoiala bunele intentii: poate Mititelu ca are si el ceva de vanzare si n-a jucat.
3. si-a definit prioritatile: inainte de meci, imediat dupa ce a fost numit la nationala, a jucat cu FC Brasov vinerea si, in week-enduri, a fugit ba la Chivu si Mutu in Italia, la Marica in Germania, jucatori pe langa care poti aduce pe altii la Nationala pentru a forma o noua echipa. Si inca ceva, nu l-a bagat pe Costea in lot ca sa se inteleaga ca Razvan este liderul, nu orice pusti de valoare dar cu mentalitate de mahala.
4. a creat o schimbare pozitiva: a deschis nationala catre presa, catre comunicare, catre transparenta. Nu a pus conditii jucatorilor in relatia cu mass-media. Drept recompensa, iata ca si presa s-a deschis catre nationala.
5. rezolva probleme: acolo unde altii vedeau probleme de lot, Razvan a gasit solutii. A venit cu jucatori in care a investit incredere si cu care exista relatii profesioniste.
6. atitudine: a implementat atitudine de invingator. Chiar daca in repriza a doua am jucat la pastrarea avantajului, ceea ce este riscant, a jucat la victorie, nu la a nu pierde, diferenta fiind de imaginea pe care o creezi in mintea jucatorilor. Daca ne luam dupa Legea Atractiei, prima duce la imaginea victoriei, a doua la cea in care pierzi, ceea ce este cu totul altceva.
7. oamenii: a dat si a primit incredere. Da si primeste seriozitate. Are un scop in care cei din jurul sau incep sa creada, desi nu mai este unul care sa tina de o calificare. In final, Razvan demonstreaza ca un lider nu se bazeaza pe echipa, ci echipa se bazeaza pe un lider, un lider care serveste. Pacat ca reptilele de la FRF, sandu & lupescu, incep sa iasa la interval, desi sunt raspunzatori de punctele pierdute.
8. are o viziune: construieste o echipa de viitor, bazata pe valoare nu pe renume. A folosi jucatori tineri, de potential, alaturi de altii cu experienta, arata ca stie unde va duce Nationala.
9. autodisciplina: ca model si ca rezultat. Respectarea sarcinilor de joc si aducerea unui plus in valoarea jocului, este apreciabil.
10. formeaza jucatori si personal in jurul sau: desi nu e mult de spus dupa un joc, Razvan formeaza un lot de jucatori si o echipa pe care se bazeaza in evolutiile viitoare.

Concluzionand, asa cum explica si Maxwell, Razvan Lucescu influenteaza, poseda cheia pe care o reprezinta stabilirea prioritatilor, este integru, a trecut testul schimbarii pozitive, rezolva problemele de joc ale nationalei, castiga ca si lider prin atitudine si viziune de joc, se bazeaza pe oameni si le inspira valoare, plateste pretul autodisciplinei si arata ca a invatat mestesugul formarii unei echipe valoroase. Bravo Razvan, Hai Romania!