Geoana sareUltima numaratoare PDL, la 02.20

Acestea sînt rezultatele numărătorii paralele ale PD-L. Marja de eroare de 0.02%. Există îngrijorarea că PSD ar putea scoate oameni în stradă (pe filiera sindicatelor sau a luI Vanghelie). Oricum, se aşteaptă scandal, renumărare etc. Pesediştii nu s-ar fi bucurat aşa ostentavi de proşti, ci ca să bage lumea în priză.

SURSA

Si un articol excelent de la Costin Ilie (pe care l-am criticat azi, dintr-o neintelegere regretabila).

Geoană a pierdut

Eu încă nu sunt atât de sigur dacă a câştigat Mircea Geoană, dar dacă a făcut-o, ar trebui să-i fie ruşine. E mare lucru să fie sprijinit de PSD, PNL, PRM, PC, UDMR, o sumă de moguli, cu tot ce înseamnă ei, televiziuni, ziare, site-uri ori radiouri. E ruşinos să faci noapte albă în atare condiţii, să nu realizezi penibilul momentului şi să te proclami învingător cu toată pompa de rigoare, deşi rezultatul final e ca prognoza meteo pe o săptămână. Euforia forţată din seara aceasta anulează toată spoiala de echilibru din timpul campaniei.

Orice va anunţa BEC mâine, Mircea Geoană a pierdut, cariera lui politică mai durează câteva săptămâni sau cinci ani, dar nu mai mult. În cazul victoriei, e bine să strângă fotografiile din această campanie prezidenţială, alta nu mai pupă, pragmatismul natural al politicii îl va exclude. În cazul eşecului, după cum bine spunea Vlad Petreanu pe Twitter, nici în Congo nu va scăpa de ironii. În orice situaţie, mama soacră va fi dezamăgită. Şi tot în ambele cazuri, Mircea Geoană nu va scăpa de pecetea pusă de Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

SURSA