Motto: "Democratia e sistemul social in care face fiecare ce vrea si-n care numarul inlocuieste calitatea… Triumful cantitatii impotriva calitatii."

Petre TUTEA

contabilitateAcesta este al 300-lea articol pe acest blog. Trebuia sa fie ceva festiv, un fel de bilant: sunt cateva luni bune in care am scris aici ceea ce cred, fara Copy/Paste (cu exceptia citatelor si a poeziei ce nu-mi apartine).

Doar ca nu pot sta indiferent cand spaga si nesimtirea politicienilor vrea sa-mi talhareasca buzunarul personal sau sa-mi atace firma la care am lucrat pana acum si care, constat cu amaraciune, sta la mana unor cretinoizi care au doar calitatea ca au fost alesi pe niste liste, au facut credite la banca pentru asta si acum vor sa-si scoata banii cu orice pret.

Ce naiba sa faca un contabil 8 ore pe zi la o gogoserie? Gogosi ?

Dupa boala vacii nebune, gripa aviara si gripa porcina, un nou virus isi face de cap pe holurile Parlamentului Romaniei: BOALA BOULUI PORTOCALIU.

Pana acum primele simptome s-au descoperit la urmatorii 41 deputati PD-L:

Albu Gheorghe,
Andronache Gabriel,
Arion Viorel,
Axenie Carmen,
Barbu Sulfina,
Badalan Eugen,
Boghicevici Claudia,
Botis Ioan-Nelu,
Bud Nicolae,
Buta Sorin Gheorghe,
Calian Petru,
Carare Viorel,
Chircu Doinita-Mariana,
Ciobanu Gheorghe,
Cionca-Arghir
Iustin-Marinel,
Dugulescu Marius Cristinel,
Geantă Florian Daniel,
Gheorghe Tinel,
Ghita-Eftemie Stelian,
Ghita Cornel,
Giurgiu Mircia,
Göndör Marius-Sorin,
Gurzau Adrian,
Hogea Gheorghe,
Holdis Ioan,
Ialomitianu Gheorghe,
Lese Doru Brasoan,
Marian Dan Mihai,
Neculai Marius,
Nitu Adrian Henorel,
Opriscan Mihai Doru,
Pardau Dumitru,
Petrescu Cristian,
Postolachi Florin,
Prigoana Vasile-Silviu,
Rivis-Tipei Lucian,
Rogin Marius,
Roman Gheorghe,
Spinu Teodor-Marius,
Uricec Eugen Constantin

Simptomatologia este simpla: virusul ingroasa obrazul si ataca organul gandirii la vederea banilor de la CECCAR, o asociatie a contabililor care vrea exclusivitati si sa faca bani pe seama contabililor si al firmelor, cam cum a vrut sa faca acum cativa ani UNAI prin O.G. 3/2000 privind organizarea activitatii agentilor imobiliari, in care TOATE agentiile imobiliare trebuiau sa fie membre ale acestei uniuni, lege declarata intre timp neconstitutionala prin Decizia nr. 333 din 2002 a Curtii Constitutionale.

Faptele sunt simple: daca vrei sa fii contabil trebuie sa faci cursuri la CECCAR, sa cotizezi la ei, sa-ti iei atestate de la ei, etc. totul contra cost. Dar cum nu te poate obliga nimeni, s-a hotarat astfel: sa existe o lege in care TOATE firmele sa aiba un compartiment contabil, adica sa angajeze cel putin 2 contabili. Faci gogosi, nu conteaza, trebuiesc 2 contabili angajati cu norma intreaga 8 ore pe zi. Ai o vulcanizare, faci martisoare, ai o ferma cu 10 oi si o capra? Nu conteaza, mai bagi si 2 contabili atestati CECCAR.

Si ca legea sa existe trebuiesc gasiti niste idioti care sa o treaca prin PARLAMENT. Lista de mai sus arata ca ei exista si ca legea a fost propusa. Mai multe detalii gasiti aici.

In spiritul aceleiasi gandiri asteptam Legea privind obligativitatea infiintarii compartimentului Bodyguarzi, a compartimentului juridic, – cu cel putin 2 avocati, – a compartimentului PR, – cu 2-3 ziaristi, – dar si Legea pentru anularea gravitatiei pamantului si proba pe care cei 41 de boi portocalii ne-o vor face dupa promulgarea legii prin aruncarea de pe cladirea Parlamentului. Poate asa le va veni mintea la cap.