Una din cauzele care determina venitul este apartenenta la grupul la care se impart banii: cei bogati sunt undeva la 10% din populatie si impart 90% din bani, ceilalti, 90% din populatie impart 10% din bani.

Un articol recent din revista Capital confirma ce spun Donald Trump si Robert Kiyosaki in ultima lor carte: disparitia clasei de mijloc. Pe langa cei doi, aspectul este semnalat si de Angela Merkel in articolul mentionat si se refera la Germania.

Ce facem in acest caz? Dinamica polarizarii claselor exista, criza ne uniformizeaza prin lipsa de lichiditati, iar noi cei care, intr-un fel sau altul fugim de saracie pentru un trai mai bun, de fapt, alergam pe o cursa a sobolanului.

Aspectul este cu atat mai rau cu cat, luand modelul Americii latine unde polarizarea claselor este accentuata, lupta celor 90% pentru cei 10% capata aspecte infractionale la cote alarmante. Sa se astepte si la noi acest lucru, un semnal fiind schimbarea ministrului de interne si pastrarea ministrului justitiei pentru a se asigura ca procesele vor avea acelasi mers ca si pana acum? Adica cine are banii are dreptatea si face regulile?

Ramane sa vedem.

Andrei.