Care sunt dorintele mele politice ale lui 2014?

1. Sa se renunte la ambitia numita PMP. Sa se incheie un parteneriat in care Fundatia Miscarea Populara sa asigure Tink-Tank-ul politic si toate eforturile sa se mute pe Forta Civica (o structura de conducere cu un presedinte, MRU, 3 PVP – Iurascu, Funeriu si Tomac ar fi o tripleta buna -, cu 10 -12 VP de marca gen Biris, Baconschi, Bolchis, Papahagi, etc, cu un secretar general de genul Cosmin Alexandru, cu un departament de comunicare care sa includa oameni de specialitate precum Radu Cujba de la PNR ori Bogdan Naumovici de la F9). Vise, nu?

2. Sa nu se desfiinteze USL-ul pentru a deconta, asa cum trebuie, esecurile democratice si economice din ultimii ani.

3. Un scut mai puternic in jurul justitiei pentru a mentine independenta acesteia. In plus, demararea procedurilor pentru introducerea Parchetului European in Romania pentru ca acesta sa functioneze incepand cu 2015.

4. Curatarea clasei politice de infractori prin sentinte definitive in dosarele in curs precum si actiunea vigilenta a DNA pentru actiunile penale ale politicienilor in 2014. Inclusiv controlul averilor demnitarilor, fostilor nomenclaturisti si securisti si confiscarea acolo unde este cazul. Nu e un moft ci o necesitate: niciun cetatean onest nu se va putea bate cu un aparat de manipulare intretinut din banii „emanatilor” postdecembristi.

5. Desfiintarea tuturor ONG-urilor de tip ADI prin care se sifoneaza bani din buzunarele cetatenilor pentru alesii locali si interzicerea functionarii acestor mecanisme care nu au nimic comun cu miscarea civica.

6. Castigarea alegerilor prezidentiale de reprezentantul dreptei non-usl, fie el Emil Boc sau MRU.

7. Aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, inclusiv pentru copiii si nepotii fostilor nomenclaturisti si securisti, pentru minim 4 ani.

Ca sa parafrazez un document al unui partid ce nu iese din marja de eroare a sondajelor, „7 PASI PENTRU O NOUA ROMANIE”.