Un interpret al catrenelor lui Nostradamus s-a dovedit a fi romanul Vlaicu Ionescu, care aflat in exil a publicat in anul 1976 cartea Le message de Nostradamus sur l’Ere proletaire” (Mesajul lui Nostradamus despre era proletara).

 Mai multe despre profetiile lui Nostradamus si despre Vlaicu Ionescu puteti afla de aici. Un catren recompus de roman si care se refera la tara noastra mi-a atras atentia. Iata cum suna aceasta recompunere:

 „Schimbarea va fi foarte dificila,
Dar tara o provincie va castiga.
Cel pur, pe cel viclean va alunga,
Pamant si mare, oameni, toate s-or schimba”.

Care e romanul pur ce pe viclean va schimba? Vlaicu credea ca este Emil Constantinescu care-l schimba pe vicleanul Iliescu: bineinteles ca s-a inselat, lucrurile stand exact pe dos. Sa fie Iliescu care l-a schimbat pe Constantinescu? Cam hilar, nu? Sau Basescu care l-a schimbat pe Iliescu?  Toate ca toate dar numai pur nu este presedintele tarii, el insusi identificandu-se ca „jucator”. Iar jucatorii din teren se murdaresc repede.

Am putea crede in oportunitatea Teodor Baconschi despre care nu se stiu multe si care poseda multe din calitatile si asteptarile romanilor referitoare la un presedinte. Pe cine ar schimba el? Am scapa de un sistem impur si viclean o data cu aceasta schimbare?

Sau este o referire la fiecare din noi si la schimbarea necesara? Ca tot se spune ca 2012 va fi un sfarsit si un inceput mai bun. Voi ce credeti?