Motto: "Comunismul este o crima continua!"

Petre Tutea

 

Definind comunismul intr-o emisiune realizata la B1TV, Vladimir Tismaneanu spunea ca este un cumul de atribute care se realizeaza in timp si se manifesta prin:

anticomunism1.ura
2.detestarea adevarului
3.detestarea omului
4.detestarea proprietatii
5.detestarea meritului
6.detestarea libertatii
7.crima.

In aceeasi idee, acum cateva saptamani, invitat la emisiunea "Nasu", primarul orasului Chisinau, domnul Dorin Chirtoaca, spunea ca "in Romania, ca si in Republica Moldova, comunismul nu a murit".

De aceea, dincolo de vizitele neexplicate la Moscova ale lui Geoana, dincolo de acuzele PSD de folosire de catre PDL a indemnurilor anticomuniste cu trimitere directa la acest partid si a candidatului sau, desi PSD-ul nu s-a rupt deloc de PCR si este unanim recunoscut ca un urmas al comunismului, cu toate formele sale neo, para, kripto, … sa analizam situatia in care AM FOST IMPINSI, fara voia noastra si in care ne aflam la 3 zile inaintea unor alegeri care par tot mai importante pentru viitorul acestei tari.

 

1. Promovarea urii

Familii care se impart intre Basescu si Geoana, prieteni care nu-si vorbesc pentru ca voteaza diferit, acestea ar fi confruntari de idei si pareri, poate normale, inaintea unor alegeri electorale. Insa, folosirea filmelor trucate impotriva lui Basescu, crearea mediului propice urii, prin minciuna si manipulare impotriva unuia "care-si bate nevasta", daca ne luam dupa Dinescu, anchetarea in conditii vadit ostile si neechidistante de catre comisii parlamentare formate pentru a judeca faptele unor oameni apropiati lui Traian Basescu, este prea mult. Este incitare la ura. Iar Timisoarenii nu au iesit degeaba in strada pe 1 Decembrie 2009.

Ganditi-va ce sa va intampla cu cei care au scris pe bloguri si au luat atitudine impotriva PSD si a coalitiei absurde, transpartinice, paranormale si antinationale, formata la indemnul lui Iliescu sau Patriciu. Istoria ne-a demonstrat, daca ne amintim de inchisorile comuniste, ca nu ne putem astepta la ceva bun.

 

2. Detestarea adevarului

Episoadele din cotidianul Adevarul, pentru intelegerea, dupa 20 de ani, a ceea ce s-a intamplat in Decembrie 1989, ne arata ca am fost lasati in minciuna de Iliescu si acolitii sai, iar vinovatii nu au raspuns penal pentru faptele lor. Raman apoi evidentele privind implicarea Presedintelui de onoare al PSD in desfasurarea mineriadelor. Sau, venind mai aproape, vizitele din 2009 la Moscova ale vicepresedintelui CSAT si seful Senatului Romaniei, neexplicate nici pana azi. Sau adevarul privind relatia dintre PSD si Omar Hayssam. Sau minciunile furnizate de Dinu Patriciu privind presupusele lovituri in plex ale copilului de la manifestatia de la Ploiesti din 2004 de catre Traian Basescu. Sau adevarul despre salariul cumnatului lui Geoana, informatii nedezbatute de TVR sau de televiziunile lui Vantu si Voiculescu.

 

3. Detestarea omului

Cel mai mult, in ultimele 2 saptamani, a uimit atitudinea lui Crin Antonescu, cel care in campania din turul I il ataca dur pe Geoana ca, mai tarziu, sa calce peste amintirea mortilor din 1989 de la Timisoara, sa-l urce pe Mircea Geoana in balconul Operei din Timisoara. Ce respect fata de oameni exista in aceste gesturi? Ce respect este fata de mortii de la mineriade, fata de victimele gulagului comunist, fata de cei ce au disparut in inchisorile de la Pitesti sau Sighet pentru a apara valorile democratice, prin gestul de a incheia un acord cu urmasul opresorilor comunisti, al tortionarilor care au fost bine tratati de regimul Iliescu cu pensii mari si tratamente gratuite (vezi cazul Plesita)? Nu este niciun respect, desi declarativ, este insistent cerut prin campanii media.

 

4. Detestarea proprietatii

Aici este atat de evident incat nu trebuie dacat sa amintesc de legile retrocedarii, de procesele pierdute de statul roman la CEDO, de vanzarea cladirilor catre proprietari, dar fara terenul de sub proprietate, inclusiv refuzul de a se introduce in Constitutia Romaniei fraza prin care Statul garanteaza proprietatea privata. Iar acest subiect nu apare in discursul lui Mircea Geoana si nici nu va fi un aspect important pentru acesta, pentru ca nu se vrea.

 

5. Detestarea meritului

Cea mai mare crima a fost infiintarea Universitatii patronate de cel care i-a conferit Diploma de eminenta cenusie tovarasei Elena Ceausescu. S-au scos absolventi pe banda rulanta, s-au conferit titluri de doctor fara prea mult efort, ba mai mult, prin garantarea invatamantului de analfabetul Vanghelie, nici nu s-a dorit si nu se vrea indreptarea situatiei actuale. Apoi plagiatele. Ca cel facut de Dinu Patriciu si demascat de cei de la Catavencu.

Pentru ca meritul este al omului, al grupului si al societatii, aceasta detestare este, de fapt o prelungire a desconsideratiei fata de om si fata de valorile umane: religie, cultura, sport… Sau intrebati-va cate sali de spectacole s-au facut in ultimii ani, cate bazine de inot, cate teatre, cate biblioteci, cate stadioane. S-a spus ca nu sunt bani, in timp ce Adrian Nastase ii dadea lui Patriciu 600 milioane de dolari din banii de la buget. Pentru el erau bani?

 

6. Detestarea libertatii

Libertatea este o stare personala si sociala, opusa sigurantei, care cere sacrificii si al carei pret trebuie platit. Incepe cu libertatea fizica, a personei, a cuvantului, a presei, apoi urca catre forme evoluate care tin de libertatea economica, libertatea energetica, libertatea antreprenoriala si egalitatea de sanse, precum si liberatea financiara.

Vanzarea Petrom, a resurselor petroliere nationale, acordul cu firma Sterling, sunt cateva actiuni facute de PSD si acolitii unor controversati oameni de afaceri, atenteaza la liberatea energetica. Dorinta de a se vinde, daca castiga Geoana, gazele naturale, Posta Romana atenteaza si ele la libertatea fiecaruia dintre noi. Apoi libertatea presei, care culmineaza cu ceea ce a facut TVR in aceasta campanie electorala. Toate acestea sunt fapte de necontestat.

 

7. Crima

Crima este nu numai ucidere, este infractiune, este lipsa de respect fata de lege. Poate ati auzit de supervot. Sau de acordul nu stiu carei comisii ca Adrian Nastase sa fie judecat ca orice cetatean roman. Este suma de acte penale nesanctionate de lege pana acum, dar de care tot auzim la TV sau citim in ziare.

 

De aceea cred cu tarie ca votul de pe 6 decembrie 2009 va fi hotarator pentru revenirea la normalitate. Si daca nu ma credeti, uitati-va la acest video:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=pX73OhxaCWc

 

 

  Queen – I Want to Break Free  
   
  Found at bee mp3 search engine