confuziiNu are nici 10 zile de la anuntarea ca aparitie si miscarea NOUA REPUBLICA este deja tinta unor atacuri facute direct si indirect, prin asocierea acesteia cu personaje dubioase care sa murdareasca caracterul civic al acesteia. Fie ca este asociata cu Partidul Popular, cu Miscarea Populara sau cu PDL, incercarea este orientata catre cei care nu pot sau nu doresc sa observe detaliile. Mai mult, asocierea oricarei initiative nascuta in zona dreapta a orientarii politice este inabusita din start de un Ion Iliescu (chiar daca se refera la MP) sau Victor Ponta prin asocierea cu fascismul si extrema dreapta. Asa au facut fesenistii din 1990 si pana astazi, adaugand etichete pe fruntea oricarui opozant direct sau indirect, creand confuzie unui electorat ingretosat de politica si deceptionat de mocirla morala in care politicienii se complac si indicand directii publice de gandire.

Fiecare dintre noi stim ca incercarile de dreapta sau venite din randul societatii civile au avut un final nu prea lung: fie au sfarsit prin absorbtii in aliante care sa le fure identitatea, fie nu au avut forta din care sa se hraneasca pentru a rezista. Astfel, o alta asociere a miscarii NOUA REPUBLICA cu esecul virtual se vrea a fi facuta. Cum de aici vine cea mai mare amenintare la adresa sa, deja avem doua repere: primul tine de caracterul civic, social, reprezentat de sustinerea din partea cetatenilor care si-au manifestat adeziunea la noua miscare, iar a doua din mesajul trimis de Mihail Neamtu, denumit "Optimismul, o forma de politete".

In alta ordine de idei, eu cel putin, salut mesajul de incurajare la adresa miscarii NOUA REPUBLICA a doamnei Monica Macovei exprimat public la postul de televiziune B1TV si consider ca este necesara o curatire morala in randul PDL precum si a celorlalte partide politice. Desi, numirea unor persoane dubioase care au cochetat cu sfera penala prin incalcarea legii pentru a obtine foloase necuvenite, facuta de PDL in ultimile zile, contrazice ideea de curatire morala si impunerea unor standarde etice in partid. Mai mult, Ion Oltean, persoana influenta in PDL, afirma ca Ioan Botis, unul din aceste personaje, "a inteles mesajul si si-a ispasit pedeapsa", iar acum este spalat si coafat numai bun de pus in fruntea unei comisii, iar despre doamna Monica Macovei a afirmat ca "nu este primul ministru ca sa decida in partid". Adaugati tergiversarea discutarii Codului asistentei sociale care loveste in cordoanele ombilicale prin care partidele sunt conectate la bazinele electorale votante si asistate social si intentia Ecaterinei Andronescu de a recompensa pe cei care au cazut la examenul pentru bac cu un an pregatitor in universitati si posibilitatea ca din anul universitar 2012-2013 sa stea in banca alaturi de colegii lor care au invatat si au fost declarati admisi la sesiunile de bacalaureat din acest an.

Mai mare intentie de realizare a confuziei intre valoare si nonvaloare nu cred ca se poate realiza. Din motive evidente, ce tin de interesele politice, se doreste asigurarea de votanti pentru PSD (din randul celor care cred ca Ecaterina se gandeste la ei) la alegerile viitoare. Se creaza sperante false ca lenesii pot avea aceleasi recompense cu cei care invata, in bunul stil egalitarist de stanga si asigurarea de surse de venit pentru cei din universitatile puternic afectate de ministrul Daniel Funeriu. Organizarea unui examen corect de bacalaureat si catalogarea univesitatilor din Romania pe considerente care sa le pozitioneze corect in mintea parintilor si celor care doresc sa urmeze o facultate de prestigiu au reprezentat lovituri la adresa dinozaurilor universitari care acum reactioneaza.

Si nu in ultimul rand, tot in nume personal, salut gestul presei, a domnului Robert Turcescu, de a intrerupe conversatia telefonica in direct cu Andrei Marga.  Acesta a fost rugat sa se exprime strict pe proiectul de lege Andronescu, iar el dadea in ministrul Funeriu, fara argument. Gestul lui Robert Turcescu arata ca paharul cu bunavointa la adresa manipularilor mediatice a atins un prag maximal, putand fi urmat si de alti moderatori media ce doresc sa ramana echidistanti.

Inca o data, in numele meu, felicitari domnule Robert Turcescu!