De unde stii

Pentru cei care au citit cartile lui Kiyosaki sau ale lui Burke Hedges, chiar si pentru cei care au vazut filmuletul cu Pablo si Bruno in care se prezinta parabola succesului si alegerea pe care unii din noi o fac pentru a parasi "banda de energie financiara" ANGAJAT pentru altele (PROPRIETAR DE AFACERI sau INVESTITOR) sunt cateva lucruri de stiut inainte de a porni in directia aleasa. Iar cel mai important este ca, intre locul unde se afla acum si locul unde doresc sa ajunga este un pustiu in care nu exista "FEEDBACK".

 

Adica nu sunt semne. Nu exista indici care sa-ti spuna ca esti pe drumul cel bun. Pentru ca este un drum fara indicatoare, nebatut de multi pentru ca, respectand rapoartele consacrate, 90% dintre noi raman pentru toata viata in cadranul angajatilor si liber profesionistilor. Iar asta este cel mai bine de stiut, o data luata decizia si dupa un drum cu probleme si neajunsuri. Pentru ca cei mai multi renunta aici si prefera siguranta unui loc de munca sau a unei pensii.

 

Atunci de unde stii ca esti pe drumul cel bun? Nu se vede finalul, nu se vad rezultatele, este din ce in ce mai greu, cei din jur incep sa te paraseasca iar "ruperea" de trecut incepe sa devina serioasa. Masinile de facut bani nu sunt gata, nu pornesc sau se misca greu, ai renuntat la banii care veneau din salariul "caldut", a mai venit si criza si afli ca firmele se inchid, bancile executa silit din ce in ce mai multi romani, TV-urile tipa ca "nimic nu mai merge in Romania", esti speriat si singur.

 

Asa ca iti dau doar doua indicii care mi-au fost de folos:

1. Valul de probleme din ce in ce mai multe si mai dese. Pentru ca, am aflat mai tarziu, cei care rezolva probleme sunt cei care sunt cel mai bine platiti. Iar daca afacerea ta rezolva problemele altora, profitul va fi din ce in ce mai mare. Iar reclama testimoniala, singura in care cred cu adevarat, isi va face treaba. Asa ca roaga-te sa ai din ce in ce mai multe probleme de rezolvat.

 

Si, mai ales, nu asculta televiziunile ca problemele duc la depresie si la sinucidere, marsand pe cazul Madalina Manole. Este un caz si nu un fenomen si, din cate am inteles de la sotul acesteia, existau probleme psihice grave.

 

2. Checklist-ul pe care l-ai facut inainte de a pleca la drum si pe care il respecti, pentru ca ceea ce faci si respecta planul initial, te va apropia de vis. Orice altceva si care nu e pe lista este doar o deviere de la cursul pe care ti l-ai propus la plecare.

 

Asadar, cauta probleme de rezolvat si urmareste-ti visul si planul initial si vei reusi. Garantat!