control„Oamenii nu se pot feri din fata a ceea ce nu pot sa vada” spunea Buckminster Fuller. Daca din fata unei masini ce vine spre noi ne putem da la o parte pentru a nu fi raniti sau omorati, atunci cand nu vedem ce ni se intampla nu ne putem lua masuri de prevedere.  Se poate dar ar trebui sa cautam indicii care tradeaza existenta acelui lucru invizibil cu ochiul liber si care ne va afecta in viitor.

Cel mai bun exemplu este curentul electric: este invizibil ochiului nostru dar exista efecte ale sale si mijloace de masura care tradeaza existenta lui. Nu trebuie sa avem studii universitare ca sa folosim lumina data de un bec electric. Este suficient sa apasam pe intrerupator pentru a inchide circuitul electric ce face posibil ca becul sa produca lumina necesara. Altfel spus trebuie facut vizibil ochiului prin cateva proceduri si masuri de siguranta.

La fel este si cu viata de zi cu zi. Democratia, in scurta ei perioada daca o comparam cu evolutia noastra ca specie, dar lunga daca o comparam cu speranta de viata a fiecaruia dintre noi, are si ea efecte vizibile si mijloace de masura si control care ne ajuta sa aflam daca ea mai exista, daca existenta ei este periclitata sau daca parametrii ei sunt stabili si democratia are viitor.

Separatia democratica a puterilor in stat este un astfel de indicator. Faptul ca justitia functioneaza, ca sa luam un exemplu, este un semn ca ea nu este politizata sau ca a iesit din politizare, daca functionarea ei vine dupa un lung sir de cazuri in care partinitatea ei a fost evidenta. Cazurile de condamnari din ultima vreme, unele definitive, arata ca justitia incepe sa-si ia independenta de care democratia are atat de multa nevoie. Si asta in plina „dictatura a lui Traian Basescu”.

Nu stiu daca si pentru dvs. este evident cu ochiul liber dar in Romania exista  „gasti” grupate in aliante sau partide, chiar si transpartinice. Acestea au savarsit fapte penale si care, asa cum am aratat in articolul despre Conspiratia Politicienilor, au banii si puterea ca sa impiedice functionarea justitiei si, prin aceasta, ataca existenta democratiei. Cea mai evidenta, vocala, potenta si la putere este de departe „gasca GRIVCO”. Evident ca exista si altele.

Domnul Fuller care a murit in anul 1983 cred ca stia ca persoanele care au beneficiat de sinecuri, de foloase necuvenite sau care au „ars etapele” pentru a ajunge pe functii care sa le permita un nivel de trai luxuriant sunt cele mai utile unei gasti de infractori aflata la putere.  Primirea de doctorate prin plagiat sau furt, urmata de promovarea in functii pe care pregatirea lor nu le dadea dreptul sa le detina, completata cu dorinta de a reusi cu orice pret (sa zicem un divort de o persoana fara potential si recasatorirea cu o fata dintr-o familie din interiorul gastii) sunt tot atatea metode prin care se asigura fie si prin santaj, serviciile acelei persoane.

Nu spun ca aceasta este o scurta descriere a dl. prim-ministru Ponta desi seamana izbitor. Dar atunci cand jocul pe care aceasta persoana il face in ultima vreme, expunandu-se excesiv (numirea doctorului Lascar in functia de consilier onorific, doctor care s-a ocupat de pacientul Adrian Nastase, numirea lui Grajdan la ISC atunci cand acelasi Adrian Nastase avea nevoie ca in dosar sa nu existe pretentii materiale din partea Institutului de Stat pentru Constructii ori schimbarea Comisiei de expertiza academica privind plagiatul, unde chiar el are nevoie de a fi spalat de acuzatiile de furt intelectual) sunt semnele ca exista o Conspiratie Penala care intamplator sau nu se afla la putere.

Actiunea acestei „gasti” este indreptata evident pentru cei care citesc "aparatele democratice" in atingerea catorva obiective:
– limitarea puterilor pe care presedintele Basescu le are (cel sub „dictatura” caruia justitia a inceput sa functioneze). Inclusiv decredibilizarea sa ori suspendarea acestuia din functia aleasa de Presedinte al Romaniei;
– controlul mass-media si intoxicarea populatiei prin mijloacele pe care le au la dispozitie (Antene, RTv, Realitatea Tv) sau altele noi (TVR prin numirea unui manager aservit). Pentru ca ceea ce indica „aparatele de masura” ale democratiei trebuie sa fie citite fals si favorabil acestei gasti care se va confrunta in toamna cu electoratul "orb". Ma opresc aici si va rog sa verificati cum este prezentat cazul Nastase de presa independenta sau bloguri si ce dramoleta este prezentata pe canalele media aservite. Ori cazul de plagiat Ponta. Ori desfiintarea sau mutarea ICR;
– castigarea legitimitatii prin votul pe care si-l doresc de la dvs. in toamna. Un ministru de interne util este mai mult decat necesar pentru ca va conta cine va numara voturile si nu cine voteaza. In timp ce legile pe care le da "gasca" in Parlament este necesar sa nu treaca prin controlul democratic al Curtii Constitutionale. In paralel cu numirea oamenilor aserviti in functii cheie. Se asigura astfel posibilitatea legala de a porni infractiunile invizibile asupra statului de drept si a folosi resursele financiare de la bugetul de stat (banii dvs. pe care insa nu-i vedeti) in interes propriu. In sine scopul final: banii si puterea.

Evident ca sunt si alte scopuri insa acestea sunt cele mai importante. O scurta analiza a anilor 2000-2004 arata ca semnele a ceea ce s-a intamplat atunci si care se doreste a fi reinstaurat acum exista. Numita fie „restauratie” fie „pesedizarea excesiva” a statului si a parghiilor de putere ea este invizibila ochiului liber al electoratului si astfel, nu exista metode de a ne feri de acestea. Cu cateva exceptii: priviti „hartia de turnesol” si efectele acestei restauratii penale inceputa de gasca care conspira la bani si la putere prin orice mijloace.  A fi orb in continuare nu mai este o scuza si nu va conta cand "masinaria invizibila" va va lovi in plin sperantele, drepturile si proprietatile dvs. garantate democratic dar spulberate "legal" de o dictatura penala.