delegatie-sua

Sursa foto: www.evz.ro

Un cercetat pentru trafic de influență, un rector cu profil politic indistinct și simpatii politice până nu demult incerte și un senator exersat în practica diplomației parlamentare, facilitator de dejunuri cu rugăciune și rutinat partener de conversație al diverșilor realizatori de emisiuni de la Antena 3, nășit în politica mare de Dan Radu Rușanu.

Cam așa se prezenta săptămâna trecută, cu gir din partea președintelui de filială Nicolae Robu, tabloul reformist propus de PNL Timiș pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Fiindcă, nu-i așa?, nemulțumit de activitatea actualului Parlament, președintele PNL Timiș și-a propus și se pregătește să pună umărul la primenirea clasei politice din România…

Decernare HC Universitatea de Vest din Timișoara

Sursa foto: www.tion.ro

Între timp, poziția 1 Senat a listei PNL Timiș s-a eliberat. Au rămas însă neclintiți pe pozițiile pe care au fost priponiți, firește, în mod cu totul și cu totul democratic, la proba de liber-impuse, doi bravi artizani ai reformării viitorului Parlament: rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, candidat propus chiar de Robu, potrivit declarațiilor proprii (locul I Camera Deputaților) și senatorul Ben Oni Ardelean  (locul al II-lea Camera Deputaților).

Rectorul care, în primăvara lui 2014, își negocia, se pare, cu PSD o eventuală candidatură pe Colegiul III Camera Deputaților și-a descoperit între timp, sub părintescul patronaj al lui Vasile Blaga, ireprimabile simpatii liberale… În virtutea cărora Pirtea propune acum, articulat ambiguu, într-o neutră și confortabilă limbă de lemn, un program comun de emancipare politică și evadare de sub tutela liderului de tip baron local.

ben-oni

Și tot din poziția comodă a celui impus pe listă, nefrământat de prea mari incertitudini și lupte interioare, Marilen Pirtea continuă să colecționeze, avid de notorietate, privilegiile datorate poziției de rector, părând să ignore, cel puțin pentru moment, declarațiile recente ale ministrului Educației Mircea Dumitru, care a propus reintroducerea în Legea Educației a prevederilor privind incompatibilitățile.

Între timp, colegul de listă, senatorul Ben Oni Ardelean, „punctează” la capitolul impresie artistică, salutând cu freamăt preluarea președinției unice a PNL de către Alina Gorghiu și descoperind astfel, în spatele unor cuvinte de mucava, ambițiile de propășire ale caracterului său dârz, călit în sângeroasele înfruntări retorice din studiourile Antenei 3…

PNL demonstrează, încă odată, prin alegerea ca președinte unic în persoana Alinei Gorghiu, maturitate și orientare către viitor. Deși s-au vehiculat o mulțime de scenarii cu privire la conducerea partidului, votul din această seară trimite un mesaj puternic de unitate și responsabilitate. Este astăzi limpede că PNL este un partid puternic ancorat la realitățile societății contemporane și dedicat schimbării în bine a României. Mult succes Dnei Președinte Alina Gorghiu!” (postare FB Ben Oni Ardelean, 1 octombrie 2016)

Cum ar veni, adică, mult trâmbițata curățare a sistemului se va face cu oameni care deja fac parte din Sistem.

Fiindcă cu-așa propuneri și cu-așa candidați pe liste, e limpede ca lumina zilei că, „din motive organizatorice”, PNL amână reformarea clasei politice cu încă un tur…

Robu vede?! Știe?! Poate?! Dar nu vrea?!