Motto: "Tot ceea ce este intre paranteze este, de obicei, ignorat."

Edward A. Murphy

Mugurel Surupaceanu

TSD-ul, sub aripa actualului presedinte PSD, supranumit "Prostanacul" de catre presedintele onorific al partidului, produce mici elemente prostanace si obraznice, pe banda rulanta. Dupa infatuarea care a sfarsit in prostie a lui ChePonta, cel care recunostea ca masina lor de fraudare a fost mai putin eficienta decat a PD-L, dupa ce ne-am convins de (non)valoarea unui Nicu Banicioiu, cel cu facturi astronomice la serviciile de telefonie si prestatia din comisia Udrea, pentru a ne linisti in privinta valorii viitorilor politicieni socialisti si democrati, PSD-ul ne prezinta inca un personaj din acelasi aluat: Mugurel Surupaceanu.

Ca trecut, Mugurel se impune cu vanzarea a doua tancuri catre stat si cu o logoree monologista in forma acuta cand apare la televiziuni. Astfel, in 2007, domnul Surupaceanu, fiind prefect de Gorj, a reusit sa vanda Regiei Padurilor un tanc T-55 pe post de buldozer cu un adaos colosal, adica l-a cumparat cu 6500 de dolari de la fier vechi, nerespectand legea achizitiilor si l-a vandut cu 300000 de dolari, desi Regia Padurilor nu avea ce face cu el.

Din acest motiv a fost inclus de catre ONG-uri pe lista parlamentarilor incompatibili pentru a fi alesi in 2008, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina deputat de Gorj. In 2008, prin firma Tutto Mobili SRL Tg-Jiu, acelasi Mugurel Surupaceanu apare intr-un dosar DNA pentru un prejudiciu de 800.000 lei adus Complexului energetic Turceni, prin vanzarea unui utilaj terasier pe senile multifunctional (un alt tanc?).

Alaturi de ceilalti penali din Parlament, Mugurel Surupaceanu se simte foarte bine si devine trompeta de partid, fiind trimisi pe la televiziuni, alaturi de alti TSD-isti sa imprime pozitia si linia PSD in mintea electoratului. Participa, in martie 2009, impreuna cu Oana Niculescu – Mizil si Nicolae Banicioiu, formand o delegatie cu tenta politica, mediatizata de PSD si fara rezultate, la rezolvarea problemelor romanilor din Italia, atunci cand conationalii nostri aveau o imagine nefavorabila in peninsula. Cum puteau sa modifice perceptia italienilor ramane o necunoscuta si, in afara de castigarea unui electorat caruia Adrian Nastase nu-i recunostea dreptul de a vota dupa ce Geoana a pierdut alegerile in 2009 si chiar Mugurel il acuza ca a fost cumparat de PD-L, actiunea o putem trece la rubrica "populism social-democrat."

Iata ca acum, in 2010, Mugurel Surupaceanu apare ca un promotor al unuia din cele 6500 de amendamente la buget, dupa ce in 2009, cand PSD se afla la putere, se abtine de la votarea bugetului, la indicatia lui Liviu Dragnea, cel care spunea, din postura de Presedinte al consiliului judetean Teleorman, ca banii pentru administratia locala alocati la buget sunt insuficienti. Initiativa lui Mugurel prevede, in mod haiducist, o supraimpozitare cu 0,5% a averilor de peste 500.000 de euro, dupa ce aceste venituri s-au supus impozitarii locale, impozitului pe venit sau pe profit, daca ne referim la firme sau impozitului pe proprietati. Intrebat de efectele acestei propuneri si cat ar aduce la buget initiativa lui, Mugurelul Surupaceanu, incoltit si sa nu para ceea ce este de fapt, vehiculeaza un 40 milioane de euro din burta, fara un studiu de fundamentare. Interlocutorul de la Realitatea TV, baiat destept, intreaba daca estimeaza la 8 miliarde de euro valoarea averilor ce intra sub incidenta amendamentului sau (calcul simplu, 40 mil. x 100/0,5). Nefiind in stare sa sustina un dialog si neintelegand intrebarea care l-ar fi scos din impas, Surupaceanu continua un monolog pe care nu-l intrerupe nici dupa interventia domnului Lucian Croitoru, expert in domeniu.

Aspectul ar fi trecut poate neobservat daca Lucian Croitoru nu ar fi atras atentia asupra acestor initiative care incalca legea si care aduc mari prejudicii unei tari in care se doreste atragerea de investitii si nu fuga acestora din Romania prin supraimpozitare. Poate si pentru ca, desi a facut afaceri profitabile si sub influenta penalului cu statul roman, deputatul Surupaceanu, luat dupa declaratia de avere, este unul din cei mai saraci parlamentari din Romania. Sarac si cinstit am zice, daca nu i-am cauta mai bine trecutul sau scurt dar tumultuos. Noroc ca internetul ne ofera suficiente dovezi ale discrepantei dintre vorba si fapta politicianului roman. Una peste alta, urate exemplare creste PSD-ul la sanul sau!

UPDATE: dupa ce am mai dat peste exemplarul comunist pe la niste televiziuni, acolo unde vorbea in dodii si confunda veniturile cu activele si pasivele, o noua cautare mi-a aratat care este efectul investitional dupa ce Mugurelul a fost prefect de Gorj. Dupa o inaugurare de la care nu putea lipsi colegul sau TSD, ChePontistul taietor de panglici, iata cum arata site-ul http://www.investesteingorj.ro/ pe care ei il doreau sustinator de investitii in zona.

 

19 August 2004 – Prefectura Judeţului Gorj, a lansat miercuri, 18 august 2004, programul intitulat „Investeşte în Gorj“, la eveniment fiind prezent şi un reprezentant al Guvernului României în persoana ministrului Victor Ponta. Prima etapă a acestui program o reprezintă crearea unui site .investeşteingorj.ro. Manifestarea a fost realizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Gorj şi reprezintă punctul de pornire al unui amplu program prin care se încearcă transformarea judeţului într-o destinaţie atractivă pentru investitori.

Lansarea programului „Investeşte în Gorj“ a avut loc în prezenţa reprezentanţilor comunităţii de afaceri din judeţul Gorj, ai instituţiilor publice şi ai clasei politice. La manifestare a fost prezent şi domnul Victor Ponta , Ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aquisului comunitar. Primul punct al programului „Investeşte în Gorj“ l-a reprezentat lansarea site-ului investeşteingorj.ro, creat pentru a veni în sprijinul tuturor celor care să demareze investiţii în judeţ.>declarat prefectul Mugurel Surupăceanu , iniţiatorul proiectului .

O altă etapă a programului „Investeşte în Gorj“ , prezentată participanţilor la lansarea acestuia , o reprezintă înfiinţarea unei fundaţii cu denumirea „Investeşte în Gorj“ .Scopul înfiinţării acestei fundaţii este acela de a sprijini atragerea şi dezvoltarea investiţiilor în judeţul Gorj , a iniţiativelor economice locale , precum şi dezvoltarea de parteneriate în diverse domenii de activitate.
În perioada imediat următoare programul lansat de Prefectura Judeţului Gorj va include organizarea unui „Forum al investiţiilor“ , manifestare care îşi propune să reunească oameni de afaceri din întreaga ţară şi reprezentanţi ai ambasadelor din România.

Aflat în eşalonul primelor unităţi administrativ-teritoriale din ţară, Gorjul mileniului trei este un actor important al Regiunii de Dezvolatare Sud-Vest Oltenia datorită forţei sale industriale , a importanţei şi diversităţii resurselor naturale şi a potenţialului turistic deosebit, dar mai ales a resurselor umane bine pregătite, inovative, capabile să utilizeze eficient tehnologiile cele mai avansate.

Sursa

Felicitari domnule Mugurel Surupaceanu! Extraordinar!