ponta comunismIn ultima perioada stirile despre asaltul ANAF asupra microintreprinderilor, dar si despre dubla masura a aplicarii legii, tin prima pagina in aceste zile. Sa recapitulam:

1. Ordinul prin care ANAF inchide un agent economic care e gasit cu 3,28 lei (0,8 euro) in plus in casa este emis de catre Darius Valcov, ministrul penal de finante din guvernul mitomanului Ponta.

2. Seful ANAF este banuit de legaturi cu mafia rusa dar mentinut in functie de seful unui partid banuit de legaturi stranse cu rusii, cel putin prin presedintele sau de onoare, Ion Iliescu.

3. In locul ministrului demis(ionat) Darius Valcov este numit un alt ministru, senator PSD, care a votat pentru blocarea cererii DNA privind anchetarea lui Dan Sova, cel care a participat la devalizarea Complexului Energetic Oltenia si despre care se spune ca ar fi declarat public ”Ba, pe mine ma doare in cur de viitorul tarii asteia de cacat, eu imi fac in trei ani 8 milioane de euro si va spun pa!

4. Un ziarist, Stelian Negrea, merge la o unitate economica ce apartine familiei sefului ANAF, comanda si nu primeste bon fiscal. Sesizeaza ANAF prin telverde, i se spune si lui si portarului de stiri Hotnews ca legea e valabila pentru toti, dar nu se intampla nimic. In acest timp restaurantul inchis pentru un plus de 3,28 lei continua sa ramana inchis.

5. Iesit la intalnire cu presa, premierul VV Ponta cere ca reporterii sa arate mai intai bonul fiscal si abia mai apoi sa puna intrebari indiscrete, la care, caz petrecut la aceeasi intalnire, va raspunde „nu stiu”.

6. A doua zi dupa sesizarea la telverde despre infractiunea din unitatea economica apartinand familiei sefului ANAF nu se ia nicio masura.

6. Incompetenta Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor, in prezent consilier al premierului Ponta, a fost numita la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat. Pe ce criteriu, nu se spune in Monitorul Oficial.

7. Investigatiimedia.ro descopera ca sotia sefului ANAF este asociata cu un off-shore intr-o firma ce opereaza “International” Bucuresti, un hotel din lantul controlat de Dan Radu Rusanu. Firma nu apare in declaratia de avere a sefului ANAF

Asadar, in timp ce microintreprinderile sunt vanate si inchise, Ferma ANAFimalelor funtioneaza si e bine-merci. Doar demisia nu mai este suficient!