Motto: "A wise man learns by the mistakes of others, a fool by his own."

Proverb Latin

 

scrumiera1. Cat de mult sa urasti poporul asta ca sa vii cu 6.500 de amendamente la un buget ce nu poate acoperi nici ceea ce trebuie sa plateasca legal si care face compromisuri, de ceva timp incalcand legea, fie intretinand o clientela politica, fie, cum a fost anul trecut, incercand sa finalizeze niste lucrari de infrastructura necesare? Cat de mult, incat sa nu-l lasi sa se dezvolte, sa-si faca drumurile si caile ferate fara de care va ramane in urma dezvoltarii celorlalte state din zona? Cat de mult, dand, populist, undeva in jur de 10 lei pe luna pensionarului, bani pe care-i va cheltui la supermarket luand poate un produs necesar acum, dar de care se va lipsi bucuros daca banii sai vor merge la dezvoltare, ca un abonament la "mandria de a fi roman"?

Asadar, voi PSD si PNL, de ce urati atat de mult tara asta si poporul roman?

 

2. Accizele au marit pretul pachetului de tigari peste limita suportabilitatii: aproape 11 lei/pachet. Am fost fumator 21 de ani si stiu ca bani pentru tigari se gasesc intotdeauna, chiar daca se apeleaza la piata neagra. Ceea ce se intampla si acum: tot mai multi fumatori se aprovizioneaza de aici sau o vor face in curand. Fabricile de tigari care platesc taxele si accizele si care doresc sa functioneze legal se vor confrunta cu o scadere a cererii pe piata "alba" din cauza cresterii cererii pe piata "neagra".

In aceasta conjunctura, daca ai fi managerul unei fabrici de tigarete si ti s-ar propune de catre un comerciant local, contra unui comision substantial, ai fi de acord cu alimentarea pietei "negre" direct din fabrica pe care o conduci?

 

Poate ca nu au nicio legatura intre ele cele doua subiecte dar, in afara de aspectul financiar, exista un mod de gandire al politicienilor caruia eu nu-i pot face fata. Poate am eu mintea mai odihnita si nu pricep!

 

 

  Elvis Presley – Smokey Mountain Boy  
   
  Found at bee mp3 search engine