PSD, adică Dragnea, dar nu numai, atacă pe față BNR învinovățindu-l, cum altfel, că e responsabil pentru eșecul programului din „scoarță în scoarță” cu care a prostit PSD lumea și și-a demis deja doi premieri.

Ce s-a întâmplat?

Iohannis a constat atacul și i-a cheamat pe Dancilă și pe Isărescu la o mediere constituțională și instituțională între Guvernul PSD – ALDE și BNR. Isărescu vine, vida doamnă premier, nu. Refuză. Motiv pentru care Iohannis constată că e o vulnerabilitate la adresa României și îi cere public demisia. Ea se scuză că e trasă de urechi, deși e analfabetă economic și instituțional și se victimizează.

Intră în rol Dragnea care, ca un penal autentic, umblă tot cu Minciuna: „nu e niciun conflict”, declară acesta, Iohannis e în campanie electorală și va urma negreșit o întâlnire Guvern – BNR. Programată ieri.

Vine Isărescu, îl primește Dăncilă precum fata în casă, trasă de urechi de Iohannis și de ațe de Dragnea prin Anca Alexandrescu, care îl conduce pe Isărescu în birou la penalul Dragnea. Așadar, întâlnire între BNR și PSD sau între BNR și Camera Deputaților. Că instituțional asta reprezintă Dragnea. Vulnerabilitatea națională a asistat și ea ca în Israel și, probabil, i-a șters șoșonii de noroi lui Isărescu la plecare, ca o dovadă de maximă competență și de neconflictualitate.

Care e Adevărul?

1. Dragnea s-a purtat în Israel ca un președinte de stat, iar ieri ca un premier, depășindu-și cu mult atribuțiile, ceea ce înseamnă implicit un conflict constituțional grav.

2. Vulnerabilitatea națională a jucat rolul fetei în casă pentru că atât poate, întărind spusele lui Iohannis că e o mare pacoste, condusă prin alții de Liviu Dragnea.

3. Dragnea, după ce și-a jucat rolurile de pseudo-președinte în Israel și de pseudo-premier cu Isărescu, arată efectivului de partid că e potent și că în jurul lui se învârte țara. Cum altfel?

4. Iar atitudinea lui Isărescu, care acceptă minciuna lui Dragnea pentru a-și salva postul călduț de la BNR, e cel puțin jenibilă: în loc să refuze întâlnirea sau să clarifice rolul lui Dragnea în acest conflict, îl edifică pe penal și îl dezedifică pe Iohannis. Frumos, nu?

Cam așa arată acum România pentru care unii sunt mândri că sunt români în timp ce plătesc rate mai mari din motive de incompetență guvernamentală și de ROBOR în creștere. Fin, nu?