Pentru orice tara democratica, impiedicarea exercitarii votului, drept constitutional si in Romania, ar fi de neconceput. Sa mergi la vot, venind de la o distanta ce se masoara si in sute de kilometri, ca sa constati ca ai fost intentionat blocat de regimul din tara ta, este nu numai frustrant, este nu numai un gest in care „mandria de a fi roman” devine un nonsens, este un fapt ce ar produce o stare de frustrare evidenta. Iar starile de frustrare acumulate la sute de conationali aflati in aceeasi situatie, produce indignare si protest spontan.

Romanii aflati in situatia de mai sus cred ca ar trebui sa stie doua lucruri: ca au fost etichetati ca presupusi infractori de cel care doreste sa devina presedintele tarii, actual premier si ca situatia in care au fost pusi ieri a fost una planificata, mascata de frica de fraudare si de etichetarea votantilor ca presupusi infractori. Iata de ce:

– organizarea sectiilor de vot din diaspora a fost legal atribuita ministrului de externe de partid, Titus Corlatean.
– acesta a pastrat numarul de sectii de votare ca la europarlamentare desi se stia ca la prezidentiale, in mod traditional, prezenta este mai mare la vot, chiar si in diaspora.
– desi a pastrat acelasi numar de sectii de vot, ministrul le-a redistribuit astefel incat infractorilor electorali din diaspora sa le ia 2-3 ore sa le gaseasca. E ca si cum unui bucurestean i se spune ca poate vota la sectia 234 din centrul orasului Sf. Gheorghe.
– chiar daca infractorii electorali au gasit sectia de vot au trebuit sa se aseze la o coada planificata, luand in calcul ca la acea sectie erau arondate si 20000 de persoane, cazul sectiilor din Italia. 20000 de votanti / 14 ore de vot insemna 24 de voturi pe minut. Nici macar teoretic nu era posibil sa voteze toti.
– daca totusi infractorii nu se lasau intimidati si insistau sa voteze, dupa ce asteptau 2-3 ore, ei trebuiau sa completeze o cerere tipizata prin care declarau pe propria raspundere ca nu sunt infractori. Timpul alocat completarii cererii doar in sectia de votare, este egal cu timpul in care se putea vota. Asa ca celor 24 de voturi pe minut li se alocau si timp de completat declaratii.
– ca sa ii descurajeze si mai mult pe infractori, tipizatele au fost asigurate in numar cat mai mic: de, tara saraca, dupa buget! Banii le-au trebuit pentru campania lui Ponta si racolari de primari. Nu au fost acceptate altfel de tipizate sau tiparirea in ambasade caci „copy/paste” este doar o expresie interzisa in PSD, nu?
– desi sectia a avut 7 cabine de vot, i s-au alocat 1-3 stampile, pentru ca vigilentii pesedisti sa poata avea controlul asupra votarii si ca sa poata vota cat mai putini infractori.
– intre timp apare in conferinta de presa a PSD mama cinstitilor si bunului simt, Gabriela Firea, ca sa il infiereze pe seful infractorilor, vinovatul de serviciu, presedintele Traian Basescu, acuzat ca a dat ordin ambasadorilor sa impiedice infractorii sa voteze. E ca si cum de oprirea votarii la sectia 237 din scoala gimnaziala din Vascautii din Vale e vinovat Inspectorul General Scolar Judetean care a numit directorul scolii din localitate.
– la 21.00, ora locala, s-a inchis votarea, pentru ca infractorii sa nu mai voteze. Decizia, motivata scrupulos de BEC de o lege modificata prin OUG tot de pesedisti, a produs consternare si a adus oamenii in strada, in fata Ministerului de Externe.
– infractorii din diaspora care au dorit sa se continue votul s-au lovit de refuzul conationalilor aflati in slujba PSD pe la ambasade si de fortele de ordine chemate de acestia sa ii apere de conationalii infractori.

Eficient, diabolic, antidemocratic si de un cinism specific bolsevismului din care PSD isi trage seva.

Eficient pentru ca s-a impiedicat votul majoritar antiPSD. O arata rezultatele din diaspora, unde cu exceptia Koreii de Nord si a Republicii Moldova, Ponta a pierdut alegerile.

Diabolic pentru ca doar o minte alienata poate planifica asa ceva, contra propriilor cetateni.

Antidemocratic pentru ca s-a impiedicat dreptul constitutional la vot.

Cinic pentru ca, desi scopul era impiedicarea votului antiPSD si actiunea a fost bine planificata, regimul Ponta da vina pe Traian Basescu sau ca romanii din diaspora „s-au organizat, deja aveau pancartele pregatite de dimineata ca o sa blocheze, au venit seara, domnul Diaconescu stie ca in diaspora au trimis la 7-8 seara autobuze cu oameni, au blocat sectia si v-au trimis poze”.

Ponta, asa vrei sa-ti incepi mandatul?

Doamne fereste!

foto: www.dcnews.ro