neimportantDegradarea comunicarii intre politicieni, precum si iritanta defilare a elementelor denigratoare prin fata televizoarelor a ajuns la faza a treia: BALBAIALA. Asta dupa ce, in prima faza am asistat la minciuni (demontate intre timp si fara efect pentru populatia care inca mai gandeste independent si nu in termeni de mici si bere electorala) iar in faza a doua la aducerea rezervelor "strategice" de genul Iohannis, ONG-uri, ex-presedintele Constantinescu sau "pleiada intelectuala" a lui Crin Antonescu.

Balbaiala se produce pe de o parte, din lipsa de resurse – epuizarea lor s-a facut mai devreme decat se prognozase – si, pe de alta parte, din lipsa increderii ca ceea ce se afirma mai poate fi credibil. Astfel, asistam azi la o discutie in care fostul ministru Dan Nica, cel din cauza caruia s-a produs iesirea de la guvernare a PSD si criza guvernamentala, intrase in balbaiala televizata cand, in urma unor acuze aduse ministrului demis Videanu, acesta a intrat in direct si i le-a demontat pe bucati. Reactia ulterioara a lui Nica? "Basescu ne-a lasat fara tara". La auzul acestor vorbe, ceilalti ramasesera fara grai, necrezandu-le urechilor ce au auzit.

La fel si fostul ministru al educatiei Adomnitei, cel care s-a dus la propria nunta, adica in interes personal, cu un elicopter de la unul din ministerele guvernului Tariceanu, fara sa plateasca nimic. Intr-o "discutie" cu Catalin Avramescu (incorect spus discutie pentru ca, in stilul patentat de parlamentarul Ghise de la Brasov, pune intrebari si, tot el, da raspunsuri, intr-o logica inexistenta), intrase in balbaiala dupa ce ultimul i-a demontat toate afirmatiile pe tema Omar Hayssam, aratand ca sirianul a avut carnet de membru PSD la Organizatia sectorului 1 si ca a facut parte din stafful lui Iliescu. Balbaiala ulterioara a Adomnitei era jenanta.

De remarcat, pe de o parte, seriozitatea cu care guvernul Boc 2 trateaza problemele actuale (carantina, fondurile pentru asigurarea incalzirii pentru iarna, finalizarea proiectului de buget) desi este implicat si in campania electorala alaturi de Traian Basescu, iar pe de alta parte, modul cum staful de campanie al presedintelui alege sa poarte discutiile cu adversarii constituiti in majoritatea conjuncturala a celor 65%. Adica cu calm, prin eleganta verbala, cu zambetul pe buze, pozitiv, nereactionand.

Desi eram tentat sa spun ca faza a treia este aceea a luptei pe sondaje si bannere (la Iasi Basescu fiind interzis incepand de azi), am inteles ca acestea sunt "fumate" si nu mai sunt credibile, atata timp cat ele sunt comandate de catre televiziunea lui Vantu (Realitatea TV), la o firma de sondare a opiniei publice apartinand lui Vantu (INSOMAR), din care reiese acea ierarhie pentru care acelasi Vantu a aranjat toate cartile: Geoana in fata lui Basescu. Adica tot o balbaiala.

Ca sa va destindeti, puteti participa la initiativa lui Bleen de aici, prin care sa va imaginati Romania sub dictatura lui Traian Basescu.