rateMotto: „Nu poti cladi o reputatie pe ceea ce spui sau intentionezi sa faci”. Henry Ford

L-am ascultat aseara pe Pogea la Nasul: ca orice politician, misiunea lui este sa convinga. Rolul tau este sa nu te lasi convins, iar atunci cand ai dubii, uita-te la ce este in spatele gardului, dar mai ales, unde pot duce aceste opinii pe care altii ti le inoculeaza.

1. Spuneam ca politicienilor damboviteni, care conduc prin pozitie si nu prin discipoli, le sunt necesare doua lucruri: „recunoasterea” pozitiei de catre bazinele electorale care merg la vot dupa ce si-au luat tainul sub forma de mici si bere, dar si „opinia” acestora, favorabila actului lor de conducere, justificarea. In acest caz, daca recunoasterea o cumperi electoral, cum procedezi sa o obtii pe cea de-a doua? Simplu: „divide et impera”, adica ia pune tu o majoritate frustrata impotriva unei minoritati „privilegiata” si vezi ce iese.

Asa ca au inceput luptele: salariatii impotriva pensiilor „de lux„, parintii impotriva profesorilor care au declansat o pseudogreva, angajatii contra antreprenorilor pe tema impozitului forfetar, economistii impotriva programului „Prima casa”, … si exemplele pot continua. Cititi doar comentariile la articole. Urmeaza legea salarizarii unde politistii vor aplica un bulan in gura locotenentului de armata si profesorii le vor da, incrancenati, cu catalogul in cap functionarilor publici. Si vom avea o tara guvernabila.

2. Increderea si reputatia se construiesc nu pe vorbe, ci pe fapte. Dand la o parte vorbele mestesugite invatate pe bancile de la Stefan Gheoghiu si privind faptele, iata ce vedem:

– un guvern antidoctrinar PSD+PDL, nenatural si nascut din frica de a pierde;

– bazine electorale in scadere. Acest guvern este rezultatul votului a doar 39% din votanti. Ceilalti au ramas acasa frustrati sa priveasca la ce au ales ceilalti, pentru ca nu au avut intre ce sa aleaga;

– masuri fiscale care au dus la inchiderea a mii de firme in toata tara si au crescut rata somajului si numarul asistatilor social;

– simpozioane PNL-iste, televizate la The Money Channel, care ne spun acum cum ar trebui sa fie condusa tara. De ce nu au facut-o cand au fost la putere?

– dosare de coruptie la DNA ale politicienilor;

– imprumuturi masive si emisiuni de stat (tot acelasi lucru) contractate de guvernanti, care maresc factura ce trebuie platita de noi si de copiii nostri;

– investitii straine care nu vin ca nu avem infrastructura;

– lipsa unui program national pe 20 de ani;

– turisti care nu aleg Romania din cauza preturilor mari si a serviciilor proaste;

– …

Fapte. Acestea sunt faptele pe care noi, cei care ar trebui sa stam stramb si sa judecam drept, noi cei care am mai ramas prin Romania, ar trebui sa le luam in consideratie cand judecam vorbele si „bunele intentii” politicianiste. In spatele lor vom descoperi adevarul care ne poate elibera sau ne va inrobi si mai tare, in functie de alegerea fiecaruia.