"Daca vremurile se stramba si tu te vei stramba o data cu ele, cand vremurile se indreapta tu nu te mai poti indrepta"

Sfat de la tata

fereastra sparta1. Teoria ferestrei sparte spune ca "existenta dezordinii produce infractionalitate". S-a demonstrat stiintific, un exemplu fiind metroul newyorkez, ca eliminarea dezordinii scade drastic nivelul de infractionalitate. Accesul la metrou, arestarea micilor delicventi si curatarea trenurilor de grafiti a produs minuni. Dintr-un loc al delicventei, azi metroul newyorkez e un spatiu sigur.

2. Stim deja ca in fapt, comunismul inseamna crima impotriva oranduirii naturale. Impunerea egalitatii intre oameni cu forta intr-un spatiu in care "ei" sunt mai egali decat "noi" este o infractiune repetata. Pentru ca "ei" sa poata fura linistiti, impartind castigul si trimitand notele de plata catre o populatie zapacita si tot mai saraca.

3. USL mentine intentionat dezordinea pentru ca ea este conditia infractionalitatii. Respectarea legii ar fi un atentat la existenta acestora. Fereastra Sparta ii va determina pe romani sa fie "mici infractori", complici cu Ponta si gasca lui de derbedei. Spaga, plagiatul, micul furt, minciuna, … devin pe zi ce trece o stare "naturala" a cat mai multor romani, aparata de USL. Respectarea legii, ar fi de neimaginat pentru ca ar trebui sa dea explicatii.

4. In aceste conditii solutia nu mai este iesitul in strada. Ori facebook-ul. Solutia este organizarea. Cel mai eficient, intr-un partid unde sa se respecte legea de catre fiecare, de la constitutie, lege, statut de partid si pana la reguli de circulatie. Pentru ca daca nu respectam noi legea atunci cine?

5. Miscarea civica se opreste la actiunea in strada sau in justitie. Un partid puternic inseamna schimbare. Ori o astfel de structura politica obtinuta, nu ne mai ramane decat sa cerem scoaterea USL in afara legii, apararea institutiilor care impun legea in statul de drept, separatia puterilor in stat si, o data facuta curatenie, sa lucram la dezvoltarea natiunii. Cu oameni corupti, insa, acest lucru este imposibil: nu va exista vointa.

6. Moise si-a plimbat poporul prin desert 40 de ani inainte de a-l duce in Israel pentru a scapa de generatia care avea mentalitate de sclavi. Nu stiu cat ne trebuie noua, romanilor, pentru a scapa de mentalitatea gresita dar schimbarea din "omul nou al societatii multilateral dezvoltate" in cetatean european vad ca cere mai mult de cei 20 de ani ai lui Brucan. Asa ca sa avem rabdare.

7. Toate aceste reguli ni se aplica tuturor. Si mie, si tie si celor de langa noi. Intr-un fel sau altul toti vom fi obligati la schimbare. Fara exceptie! Pentru ca Romania a devenit fereastra sparta a lumii democratice. Si ea va fi reparata, indiferent daca vrea sau nu USL si gasca lui de derbedei.