Motto: "Nothing contributes so much to tranquilize the mind as a steady purpose – a point on which the soul may fix its intellectual eye."

Zig Ziglar

sala e operatiiAm trecut de turul unu si de referendum. Concluziile acestui eveniment major sunt importante, sau ar trebui sa fie importante, pentru o clasa politica aducand a tagma boierilor: s-au rupt de popor, iar reformarea doar cu ajutorul referendumului, este o dovada de inertie, de conservatorism, de aparare a privilegiilor si pozitiilor de putere.

Ca persoana din popor sunt mandru de aceasta victorie, chiar daca politicienii incep sa-si stranga randurile, dand uitarii doctrinele sau pozitionarile in imaginea electoratului: un liberal nu va intelege ce cauta in barca comunistilor lui Iliescu, iar un comunist nostalgic nu va intelege ce cauta Patriciu pe meterezele de dupa care trebuie sa traga in capitalistii reactionari. Si mai exista un motiv de bucurie: circul a iesit din Parlamentul Romaniei. Vadim Tudor si Becali si-au facut numarul cu fraudarea in afara zonei de interes a unei populatii care devine activa atunci cand stie ce se vrea de la ea. Aceleasi considerente si fata de UDMR care, ca si PSD, au ramas singurele partide nereformate.

Am mai vazut niste aberatii care tin mai mult de imagine: Geoana l-a tinut pe tatucul Iliescu acasa, in timp ce Basescu a uitat de Elena Udrea (si poate si Crin Antonescu pe Patriciu). Interesante personaje, mai ales conotatia sexuala in cazul Elenei Udrea care, extinsa la Iliescu si Patriciu ne duce la intrebarea: "Cine pe cine … face"? Pentru ca, scuzati-mi indrazneala, in cazurile Geoana sau Crin Antonescu se stie cine sta capra.

Este evident ca in turul unu rezultatele au depins de masina de vot a partidelor, foarte bine pusa la punct pe vremea lui Iliescu si primita mostenire de actuala conducere a PSD. La fel de evident este ca, desi se promoveaza ideea ca un anumit partid va da nu stiu ce voturi altui partid (pe functii si avantaje, asa cum numai partidele de mana a 2-a sau a 3-a au facut-o pana acum), VOTURILE APARTIN OAMENILOR SI NU PARTIDELOR.

Inca ma amuza o intamplare petrecuta ieri: ne-am intalnit cu o persoana tanara pe care o cunoastem si eu si sotia. Era prima data cand vota si era atinsa de importanta votului sau. Dupa ce ne-a salutat a tinut sa-si imparta optiunea cu noi:

Voi vota cu Crin Antonescu, ne-a spus.

Foarte bine. Important este ca mergi la vot, am zis noi.

Ar fi meritat Basescu sa-l votez dar e prea urat, a zis tanara fata. Are chelie, e chior si cearcane.

Pai poate il invita la "Frumusete pe muchie pe cutit" pana la turul II si iti schimbi optiunea, a zis sotia mea, apoi a zambit.

Aici s-a sfarsit conversatia noastra si ne-am despartit, noi mergand sa votam la scoala langa care aveam domiciliul pana acum 2 ani.

 

Pe drum imi imaginam cum ar arata Basescu in bandaje, alegandu-si hainele cu care sa apara la momentul "adevarului" in fata poporului roman. Atunci am inteles ca, desi ar fi avut banii si posibilitatea sa o faca, cred cu tarie ca a dus mai intai tara la operatia de infrumusetare, dupa ce comunistii lui Iliescu si manipulatorii mass-media ne-au lasat chiori, cu cearcane si cu o chelie extinsa din cauza palmelor pe care ni le-am dat peste frunte atunci cand realizam cat de prosti ne vor ei si cat de saraci. Si din punctul meu de vedere este o dovada ca Traian Basescu face ceea ce spune.

 

 

  London Symphony Orchestra – Minuet (Bach)  
   
  Found at bee mp3 search engine