Motto: "Oamenii iubitori traiesc intr-o lume care ii iubeste. Oamenii ostili traiesc in aceeasi lume, dar care ii uraste."

Wayne Dyer

 

coalitia IohannisProiectul Iohannis, in masura in care a fost un proiect vandabil si realizabil, dar mai ales reprezentativ si benefic pentru poporul roman, dispare incet dar sigur ca gheata la soare. Dupa ce a iritat un oras ca Timisoara prin urcarea comunismului la balconul Operei, dupa ce a suferit de lapsus "rosu", o forma rara de uitare ce apare dupa ce seful unui senat al unei tari membre NATO si UE face vizite "de relaxare" la Moscova si nu poate explica cu cine s-a intalnit sau despre ce s-a vorbit, dupa ce ne-a prostit cu televizoarele, dupa ce s-a facut sluga la moguli, acum contesta decizia libera si democratica a unei majoritati electorale.

 

Simbolul acestei coalitii, cel scos la inaintare de papagalii Geoana, Hrebenciuc, Nica sau Vanghelie (cel a toate garant), primarul Iohannis a declarat cu bun simt, imediat dupa 6 decembrie 2009, ca proiectul cu el ca propunere de prim ministru a esuat si ca se retrage la treburile sale. In mod normal, cei care credeau in Iohannis, ar fi trebuit sa-i urmeze exemplul. Dar nu! Au vrut sa ne arate ce ar fi facut ei daca cumva premierul Iohannis nu ar fi decis in interesul lor personal si cam cat ar fi dat pe el: l-au lasat balta si au pus placa defecta de patefon cu FRAUDA.

 

Si cum nu ajunge ca repeta ca papagalii, in prostia lor contagioasa, au inceput sa scoata perle de toata jena: Cozmin Guse spune ca in Republica Moldova a existat mita cu cetatenia. Adica li s-a promis cetatenilor romani ca, daca voteaza Basescu, li se va da … cetatenia romana. Asta pentru ca si lui i s-a promis ca daca voteaza Basescu i se garanteaza ca va deveni barbat, si nu o prostituata care danseaza la bara pe ritm de cazacioc. Sau Vanghelie care, in acelasi demers de demonstrare a fraudarii, afirma ca au verificat CNP-urile dupa un "program de soft" pe care … l-au furat cand Nica era ministru de interne de la evidenta populatiei.

 

Ca sa nu mai vorbim de Geoana cel care, vorba lui Videanu, a trecut de la starea de sampanie la starea de prostie si inapoi, uitand de demnitatea pe care ar trebui sa o aiba un diplomat si nr. 2 in grila de conducere a unui stat democratic ca Romania (o tara de doi lei, cum spunea intr-o zi la Dabuleni), comportandu-se in linia renumelui dat de Iliescu – PROSTANAC.

 

Dar cei mai comici sunt Crin si domnul Organ (nu, nu-i greseala, imi permit sa-i spun asa dupa ce mi-a zis ca sunt tigan). Aceasta musca beata, Drosophila Melanogaster de Vidanja, care nu-l recunoaste pe Basescu presedinte, desi mandatul acestuia nu s-a incheiat si va fi numit din nou, la reinvestire, va trebui sa fie trezit din starea de ebrietate permanenta, aceeasi cu care a lovit un copil aflat pe trotuar intr-o zi de iarna si cu care a jignit femeile din politica romaneasca. Falimentari amandoi, plini de bun simt urat mirositor, vor acum un post de premier, desi s-au facut de caca(o) atat in fata propriului electorat cat si in fata unei natiuni care credea in "Romania Bunului Simt".

 

Si ca falimentul sa fie definitiv, S.O. Vantu declara ca Basescu este noul presedinte, ca va inchide print-ul lui Nistorescu si a madamei Mischievici – cea care a dat filmuletul cu Basescu – si ca va face ajustari majore. Iar Costea, cumnatul lui Geoana este cautat la avere, in timp ce Patriciu se gandeste cum sa dea inapoi cele 600 de milioane de coco pe care le are imprumutate de la noi, prin bunavointa lui Ady Nastase, cel nerabdator sa devina imaculatul presedinte al unui partid care acum striga hotii.

 

Mancand seminte la cornet(u), poporul care le-a dat un dos de palma cu votul si a fost decis sa loveasca coalitia Iohannis in plex, priveste cum se asterne cortina normalitatii, intr-un Happy End bine meritat, care sa duca la formarea unui guvern performant intr-o tara care revine la normalitate. O normalitate in care degustam cu zambetul pe buze faze din campania electorala, desi pe sarma stau marturie desuurile pe care le-am purtat cand ne-a trecut glontul pe la ureche, in semn de neuitare.

 

Foto: HULTANUL via Gradina de hartie

 

 

  Eric Clapton – White Room  
   
  Found at bee mp3 search engine