lighioaneIn 14 decembrie 2005 eram ofiter de serviciu la o unitate din Timisoara. Camera era situata intr-o cladire veche, fost adapost pentru caii care carau tunurile si obuzierele in vremurile celui de-al doilea razboi mondial. Intre timp fusese amenajata ca spatiu administrativ – birouri insa fara a se umbla la fundatie. Prin crapaturile din podea ieseau diverse vietati mai mari sau mai mici, cu care aveai sansa sa te intalnesti, daca te lua somnul, pe unele parti ale corpului.

 

Iarna era si mai rau pentru ca singura sursa de caldura din camera era o soba de teracota care, daca se incingea, abia facea fata frigului de afara, iar aerul il usca atat de tare incat dimineata abia puteai vorbi, iar narile le simteai inflamate si de lut. De aceea preferam sa nu dorm: patrulam toata noaptea si, pe vremea cand fumam, terminam 2 pachete de tigari in 24 de ore.

 

In ziua de 14 decembrie 2005 s-a intamplat ceva ciudat: m-am trezit in camera cu o multime de soareci si sobolani, cu insecte si rame care ieseau de sub parchet si de pe la colturi in camera in care ma aflam. Iesind afara din cladire, vedeam soarecii cum stateau speriati pe langa zid si pe la colturi, uitand de oameni: altceva mult  mai periculos ii scotea din pamant si ascunzisuri in frigul de afara. Apoi am simtit cum se clatina pamantul. Era cutremur.

 

Imaginea mi-am amintit-o azi cand, inaintea cutremului ce va sa vina, descarcati cu remorca in platourile Realitatea TV, sobolanii lui Vantu s-au perindat prin fata sticlei ca sa-l spele pe Vantu si sa puna presiune pe institutiile statului. Erau speriati, mai putin de pierderea imaginii jurnalistice sau a deotologiei profesionale, cat de cutremurul inceput prin arestarea mogulului Vantu.

 

Toti jurnalistii si politicienii care au ciugulit de-a lungul timpului ceva graunte din palma lui SOV se simt astazi datori sa-l apere. O fac in modul cel mai josnic posibil: decredibilizeaza din start actiunea procurorilor, manipuleaza si ignora interesul public major, reprezentat – cel putin – de cei 300.000 de pagubiti FNI. Tehnica discreditarii justitiei s-a aplicat cu succes in mai toate dosarele mari: Patriciu, Becali, Dan Diaconescu. Realitatea si Antenele le-au acordat neconditionat, de la retinere pana la eliberarea din arest, statut de victime ale groaznicei dictaturi Basescu. O dictatura unde odiosul satrap este tocat de dimineata pana seara la televizor dupa refrenul tot raul vine de la Basescu.

Sursa

 

Aparandu-si sursa de venit, aceste rozatoare isi dau masura deontologiei profesionale, aceea cu care nu mai pot judeca de mult pe nimeni, de la presedinte la ultimul nascut in aceasta tara.  Devin penibili crezand ca cei pe care i-au prostit atata amar de vreme, multi din ei pagubiti direct la FNI si FNA sau indirect prin despagubirile platite de la buget, le vor mai crede spusele otravite. Scuipatul lor pe bani multi, astazi, este doar un semn al cutremurului ce va veni, pentru ca, nu-i asa?, toate castelele de nisip sau de carti de joc au viata scurta.

 

Cutremurul va veni sigur si nu fara urme: asa cum declara singur, SO Vantu nu mai este interesat decat de pastrarea celor doua televiziuni, Realitatea TV si Publika. Restul nu-l mai intereseaza pentru ca, dupa recastigarea libertatii, prioritatea lui absoluta este pastrarea singurului mijloc care mai produce bani. Restul sunt desfiintate de mult sau stau sa cada.

 

"Vîntu mai vrea să păsteze doar Realitatea TV, în rest nu-l mai interesează nimic. Are foarte mari probleme cu banii şi una dintre mişcări e să mute toate «găurile» prin care pierdea bani pe firme pe care să le vândă apoi foştilor asociaţi, gen Buşcu, Vulpe sau Mihaiu", precizează sursele EVZ.

Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al trustului, a confirmat existenţa unor discuţii pentru găsirea unor colaboratori dispuşi să preia o parte din operaţiunile grupului, dar susţine că postul Realitatea TV nu e vizat de această strategie. …

Omul de încredere al lui SOV a ţinut să sublinieze că postul de televiziune nu-şi va schimba nici patronatul, nici conducerea şi va continua să emită indiferent de evoluţia celorlalte produse din trust.

Sursa

 

Iata cum dorinta lui SO Vantu s-a indeplinit si unele organe intarite ale statului ii largesc gaurile intrand neinvitate si fara lubrifinat prin partile sensibile: cazul FNI sau dosarul Nicolae Popa sunt doar doua din orificiile negre din trecutul lui Vantu care il cam jeneaza acum pe mogul. Alaturi de pierderile financiare evidente si de sustinerea politica subrezita de Crinut si CheGargara ii dau masura cutremurului ce va veni foarte curand.

 

Ce ne ramane noua de facut? Sa ne inchinam de 10 ori si sa-i multumim cerului ca ne-a trecut glontul pe la ureche in decembrie 2009 (cum scapa SO Vantu si pe ce cai mari era acum el si cu sobolanii sai, cu dintii infipti in buget) si sa invatam, ma refer la cei care doresc sa aduca valori acestei natiuni, de orice natura, ca orice edificiu din nisip, fara o fundatie solida si bazata pe frauda si furt, nu rezista.

 

Cat despre sobolanii lui Vantu? O sa mai chitaie o perioada si apoi isi vor gasi loc prin alte adaposturi, la alti moguli. Unii au fugit deja in curtile lui Felix si Patriciu. Nu pentru mult timp.