Motto: "Cand copiii nu fac zgomot, fac prostii mai mari."

Henry Fielding

 

thinkerCa Romania a fost si este impartita intre interese ruse (exsovietice), americane, masonice, austro-ungare, germane, evreiesti, etc., nu mai poate constitui niciun secret pentru nimeni. Insa cel mai evident este raul pe care ni-l facem prin inactiune, mai mare chiar decat cel ce ni-l fac vecinii de la rasarit, prin romani de-ai nostri sau altfel spus, "prin noi insine".

 

Cele mai dure si mai evidente (mai ales in ultimul timp) raman interesele rusesti, imbracate in politici agresive economico-militare dar si financiare, ce se pot aplica si prin "oameni de bine" din sfera politica, media sau de business autohtoni, ca Ion Iliescu, Petre Roman, Dinu Patriciu, S.O. Vantu, Cozmin Gusa sau Mircea Geoana. Acestea sunt cateva exemple, mai mult sau mai putin cunoscute.

 

Pentru contracararea actiunilor acestora, care ne-au furat cel putin 20 de ani de dezvoltare si ne-au transformat intr-o populatie la care normalitatea este anormala si invers, nu exista o forta atat de puternica care sa dea un raspuns pe masura. Pentru ca aceasta nu are puterea financiara, politica si de media necesara dar mai ales, este faramitata si suspicioasa dupa ani de dezamagiri si sperante desarte.

 

Ce valoare pot avea Dan Puric sau Aurora Simionescu, Monica Macovei sau Ilie Nastase, Vlad Suteu sau Bogdan Aurescu, ca sa dau doar cateva exemple atata timp cat despre ei se scrie numai la negativ sau nu se scrie mai nimic? Cine sunt ei si cum pot schimba o tara care sa-si vada de interesul national fara a cadea in diversiuni ce servesc intereselor altora?

 

Exista o furie de autoflagelare publica atunci cand vorbim de valorile noastre si foarte multi, mai ales tineri, care probabil au invatat foarte putin la scoala despre tara lor, propaga dispretul pentru valorile romanesti, pentru ce inseamna Romania, pentru mandria de a fi roman si asa mai departe. (…) Uneori suntem atat de nevolnici incat distrugem nu numai ce am facut noi sau inaintasii nostri, ci distrugem si ce ne-a dat natura, din interese financiare, din interese pecuniare, din interese care nu au nimic comun cu ceea ce natiunile care se respecta prezerva: valorile lor. Ca sunt culturale, ca sunt naturale, aceste valori trebuie prezervate.

Sursa

 

Avem, din fericire, cativa indici care ne pot ajuta sa intelegem si sa luam deciziile bune: cand "EI"  tipa, inseamna ca facem ce trebuie, cand tac inseamna ca lucreaza si ceva rau se intampla. Iata cateva exemple:

 

Si as putea continua referindu-ma la coruptie, la parlamentul unicameral, la declararea averilor, la justitie, la economie, la presa, la acordurile internationale, la Rusia, la SUA, NATO, Bruxelles, libertatea cetateanului, zona Schengen, adoptarea euro…

 

Sa ne uitam la cei ce tipa: cine sunt, ce sunt, ce spun, unde o spun si cu ce scop. Pentru ca suntem mai inteligenti decat ne cred ei si chiar decat ne-au facut ei sa credem despre noi. Iar viitorul ne poate apartine.