Banca de rezerveAsadar avem guvern nou. Nou doar prin partile portocalii. Udemeristii si uneperistii nu au banca de rezerve a PDL-ului si joaca cu aceiasi obositi Borbely, Kelemen sau Oprea. Oricum stau mai bine in sondaje decat credeau ca vor obtine dupa inca un an de criza, an electoral unde apele inghetate ale corodarii la guvernare nu prea par sa-i deranjeze.

Traian Basescu si-a mai jucat inca o carte politica. Cum spunea Theophyle pe blogul Politeia, presedintele stie pivnitele si mansardele intunecate ale politicii romanesti. Mai mult, jucand pe cartea cu care a defilat Noua Republica pana acum (oameni tineri si competenti), poate a mai salvat ceva din aterizarea fortata a PDL-ului. Picajul va fi mai lin, se pare.

Asadar esalonul I de la PDL poate iesi la pensie. Boc si cu ai lui ca ne-au prelungit criza pana am facut una de nervi, iesind in strada sa mai uitam de soacra si de fundalul muzical cu mate chioraind, BVB-ul si aripa fesenista putand pleca in excursie in Brazilia de unde Che Guevara de Constanta tocmai s-a intors.

Poporului i s-a dat o noua speranta, tonomatelor inca niste oase de ros: CV-urile noilor jucatori din guvern, Declaratiile de avere, insinuari, mistificari, teoria conspiratiei cu Mossad si FBI. Trai pe vatrai, numai ca pana nu da stevia inca se mai pot gasi cativa care sa nu uite de factura la gaze si la termoficare, de pretul la carburanti si de lipsa creditarii si sa iasa in strada cand se mai inmoaie gerul. O noua presiune a strazii ar putea altera imaginea bancii de rezerve care tocmai ce isi face incalzirea pe gazon.

Ramane insa de cercetat atent "capitularea" lui Victor Ponta. Ca doar nu l-a apucat instantaneu dragul de Mihai Razvan Ungureanu. Cum spunea Baba Cloanta cu Globul de Cristal acum ceva timp, cred ca se pregateste refesenizarea Romaniei. Toate itele duc catre aceasta ipoteza, una care il va baga definitiv pe Crin Antonescu in somnul anonimatului politic: fie Ponta are cadavre in dulap care l-au facut mielusel si atunci Traian Basescu va avea PSD-ul la degetul mic (nu ca Ponta ar avea mare influenta in Partidul Social – Democrat, insa noul peisaj marin pictat de presedinte incepe sa le placa si iliestilor hrebenciungieni), fie nu le are insa partidul i-a trasat o noua misiune.

Inca un argument? Uitati-va la UNPR sau UDMR confruntate cu un maxim 5% la alegeri, la sondajele de acum si care nu vor zice nu la o colaborare cu un PSD reformat, fie si de ochii alegatorilor de stanga "mai exigenti". Mai mult, PDL si UNPR (dreapta si stanga politica) conduc bine merci in anul de gratie 4 de dupa criza mondiala. Asa ca, macar din inertie, mai merge un partid de stanga la putere.

Vom asista astfel la mariri de salarii (pe gustul tuturor politicienilor ce vor dori voturi usoare) in an electoral, mariri de pensii, precum si alte liante electorale care sa tina "bazinele" unite de cordonul ombilical politic.

Mai conteaza factura cand placerea va fi nepretuita? Meciul va fi aprig, vom bea bere si vom manca mici in pauza dintre reprizele de injuraturi, vom crapa in continuare seminte intre dinti, scuipand in capul si viitorul copiilor nostri. Doar noi suntem resemnatii, nu?

Hai! De-acuma liniste, ca incepe meciul. Au intrat rezervele!