În câteva articole (aici și aici) de pe blogul iMONDO atrăgeam atenția acum un an despre pericolul refesenizării României pentru că miza este protejarea SISTEMULUI. Încă optimist că rasa politicianului român mai poate avea o brumă de bun simț, gestul din 2009 al lui Adriean Videanu, făcând plecăciuni în fața lui Adrian Năstase când credea că totul este pierdut, trebuia  să-mi dea de gândit. Mai la îndemână observ că este unealta trădării decât o alianță asumată a foștilor și a actualilor comuniști.

În lupta de ieri din Parlamentul României perdantul evident a fost fostul premier și încă președintele PDL Emil Boc, pe care îl suspectez de lipsă de competență, însă nu de lipsă de bun simț. “Revoluția bunului simț”a învins însă ieri prin trădare, reușind să salveze, nu știu pentru cât timp, SISTEMUL. Slujbașii acestuia au arătat în ultimele zile că lupta pentru privilegiile personale, pentru menținerea baronilor locali și readucerea României în feudele acestora s-a făcut prin metodele “bunului simț”. Trădarea, manipularea, minciuna, neobrăzarea, mediocritatea și slujirea banului sunt metodele revoluției în care USL a dărâmat guvernul Ungureanu.

În ianuarie, tot pe blogul iMONDO, spuneam că PDL a introdus în luptă rezervele. Orice tactician știe că aceasta reprezintă ultima suflare a unei formațiuni sau unități de luptă. Fără o restructurare a forțelor, fără o reîmprospătare a ofertei politice și fără cordonul ombilical care i-a legat de președintele Băsescu, pe care l-au abandonat prin lipsa de reacție în fața presiunilor străzii din iarna acestui an, PDL-ul s-a transformat într-o corabie în derivă. De pe ea, primii care au plecat au fost șobolanii. Personal suspectez că și alții, cel puțin Vasile Blaga, sunt cu bagajele la ușa USL. Rămâne de văzut.

Decizia președintelui Traian Băsescu de a-l desemna ca premier pe Victor Ponta e destul de ambiguă: pe de o parte evită o criza politică cu consecințe economice, pe de altă parte a numit în fruntea executivului un individ imatur și lipsit de competență. Numele vehiculate ca făcând parte din viitorul guvern sunt cei care umpleau, la ordin, studiourile Antena 3 și ale Realității TV. Și nu la ordinul lui Ponta, ci al securistului Dan Voiculescu.

Deci cine va conduce guvernul și România?

Nouă, cetățenilor onești și cu orientare de dreapta, ne mai rămâne doar speranța că involuția bunului simț nu ne va aduce o cotă de impozitare progresivă, obezitate bugetară sau presiuni politice și că amenințările cu răpiri după modelul Aldo Moro sau vendete politice pe care le-am auzit prin gura parlamentarilor USL nu vor fi posibile. Sau mai avem o șansă: să-i dăm uitării, prin vot, odată pentru totdeauna!

Mai este cineva aici?