Nu am facut politica si nu sunt inscris in niciun partid. Intotdeauna mi-am urmat convingerile atunci cand am fost la vot. Am pus stampila gandindu-ma la copiii mei si mai putin la mine. Pentru ca am vrut un viitor mai bun.

manipulareTotusi, diferenta dintre convingerile proprii si ceea ce crezi ca sunt "propriile convingeri" poate fi greu de sesizat pentru ca exista o psihologie a maselor si tehnici de manipulare.

Isteria din ultimele saptamani in care se loveste vadit si concertat intr-una din parti, in care banii nu mai conteaza, deci sunt interese foarte mari, demonstreaza ca suntem pe taisul unei sabii din care nu avem sanse prea mari sa iesim intregi sau sanatosi.

Impunerea unor pareri ca adevaruri de catre persoane cu influenta in trecut in mass-media autohtona denota o prostitutie pe care eu unul nu puteam sa o banui. Iar singura concluzie este ca miza este mare, chiar foarte mare: sa pierzi un ziar cum este Cotidianul, in mod voit, poate pentru un castig ulterior mai mare, denota un viitor in care cartile sunt deja facute sau macar se aranjeaza masluirea lor de pe acum.

Si atunci cu ce incomodeaza personajul care este bombardat in ultimul timp, atat el cat si partidul care il sustine? Poate cu un echilibru pe care atacatorii doresc sa-l rupa, sigur in favoarea lor.

Dovada ca inca traim in comunism.

Foto: HULTANUL