Motto: "Ordinea sociala construita cu pretul libertatii abia daca poate fi numita un troc."

Donatien Alphonse François de Sade

 

capcana1. Mariti cota unica si TVA-ul!

Beneficiari a doua crize suprapuse, cea economica si criza bugetara, romanii au iesit in strada. Isi tipa dreptul la tabietul de a merge saptamanal la hypermarket, dreptul la salariile mari sau mici dar ale lor, dreptul la pensii. Azi sunt in strada pensionarii si profesorii, maine vor iesi medicii si asistentele, politistii si megistratii. Apoi vor da statul in judecata si vor avea grija sa castige, in opozitie cu interesele nationale si cu armata de juristi care lucreaza acum la legi sau ordonante cat mai putin atacabile de fantoma CCR.

 

Guvernantii vor sa taie alocatii, pensii de handicap, ajutoare de incalzire, sprijin pentru mame. Vor mai impozita proprietatile, de la a doua casa in sus, cu valori intre 15% si 100% (incredibil! de parca averea este un delict). Drepturile de autor cu 16%… pentru a salva cota unica si TVA-ul, intr-o disperare devinita isterica, taxand orice, oricum, nediferentiat. Supra si mega taxare.

 

Spectacolul oferit la schimb? Proteste de strada si instabilitate, stiri apocaliptice la iRTv, tensiune, femei lesinate. Analisti amenintatori mai mult sau mai putin platiti sa arate cu degetul, pe bloguri sau la TV.

 

Asa ca, stiti ce? Mariti naibii cota unica si TVA-ul!

 

2. Nu mariti cota unica si TVA-ul

Bun, nu ne mai suprataxati dar mariti TVA-ul. Bancile se vor bucura pentru ca scade riscul de neplata a ratelor, Statul va incasa, se pare, mai mult la buget. Dar vom avea inflatie, va scadea consumul, ceea ce iar nu e bine.

 

Ne afecteaza tabietul de a merge saptamanal la hypermarket pentru ca ori vom rari vizitele ori vom cumpara mai putin cu aceeasi bani. Si nu ne place. Asa ca vom cere marirea punctului de pensie, cresterea salariilor proportional cu inflatia, marirea plafonului de medicamente gratuite. Va creste pretul mancarii, al medicamentelor, al benzinei, se va scumpi intretinerea, vom plati mai mult pe haine si pe mobila. Si asta nu ne place pentru ca, intr-o luna, e posibil ca pierderea sa fie mai mare de 15% pentru pensionari, asa ca vom iesi in strada. Vom manifesta, avem si sticle cu benzina si chibrituri, 2-3 femei vor lesina nemultumite de incompetenta guvernului. In timp ce statisticile arata ca ne imputinam ingrijorator de mult: rata sinuciderilor creste, mortalitatea si mai ales cea infantila urca in statistici.

 

Asa ca, stiti ce? La naiba! Nu mariti cota unica si TVA-ul!

 

3. O sa ne vindem tara

Intamplator Sever Voinescu scrie in Dilema Veche despre URSS? Nu stiu. Intrebati-l! Ceea ce stiu este ca Romania devine un obiectiv de interes al Rusiei, asa cum arata un articol  care citeaza un document al minsterului rus de externe. Primele vizate sunt Romgaz si industria energetica.

 

Istoria se repeta. Pentru ca in iunie 1940, cand rusii ne-au luat Basarabia si Nordul Bucovinei, s-a intamplat cam acelasi lucru:

 

Vreme de decenii romanii au fost inoculati cu ideea ca guvernul de atunci nu avea de ales in fata agresivelor pretentii rusesti. Numai cercetatorii care s-au apropiat fara idei preconcepute au pus finalmente in evidenta faptul ca starea de spirit defetista, repetata pana la stereotip de generatii de istorici, colportata chiar si azi de majoritatea lucrarilor cu acest subiect, preluat de politicienii cu o cultura istorica sumara, a fost creata si intretinuta cu multa grija de conducatorii de atunci ai tarii. In ciuda aparentelor, Basarabia a fost abandonata cu nepasare si cinism de la cel mai inalt nivel, deoarece anumite personalitati politice de varf fusesera demult prinse in jocul unor interese regionale care, odata intretinute cu inconstienta sau, mai grav, interesat, conduceau cu necesitate la un astfel de deznodamant. Printre acestea, activitatea diplomatica a lui Nicolae Titulescu s-a inscris ca unul dintre cei mai nefasti factori care au dus, in final, la instrainarea acestor teritorii. Deasupra ei insa, politica si atitudinea Regelui Carol al II-lea, de indiferenta, inclinare spre compromis si concesie fata de pierderile teritoriale din 1940, atata vreme cat cedarile nu ii amenintau pozitia, incepe sa fie tot mai bine documentata.

Sursa

 

Terenul este pregatit:

  • Regele Mihai a fost pe 9 mai la Moscova la parada la care Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Moldovei, a refuzat sa mearga.
  • Micul Titulescu este presedintele unui partid care nu si-a rupt legaturile cu trecutul comunist si cu Rusia.
  • Cozmin Guse, fostul consilier de campanie a lui Geoana, este o unealta de influenta a intereselor rusesti in Romania.
  • Anumite televiziuni sunt banuite ca fac jocurile Kremlinului la Bucuresti

 

Romania este departe de a fi in categoria tarilor care sunt in cea mai mare dificultate. Astazi, [10 mai 2010] la ECOFIN, s-a stabilit constituirea unui fond de interventie in zona euro de 750 miliarde, care va spune tot. Acest program ne mentine suveranitatea. 

Am observat ca statele care au ajuns in mare dificultate financiara cedeaza foarte mult din suveranitatate pentru a-si plati datoriile. Sa vedem implementat programul si pe urma facem aprecieri.

Traian Basescu

 

Inlocuiti Basarabia si Bucovina din 1940 cu economia nationala din 2010 pe care o vom vinde pentru a avea bani de supermarket si sa platim bugetarii "nesimtiti". Si, in spiritul traditiei rusesti, o vom mai vedea inapoi asa cum am primit tezaurul. Limba rusa? Poate nu inca! Dar e posibil sa fie in curand cerinta obligatorie in CV. Pentru noi, pentru copiii sau nepotii nostri. Dar ce conteaza? Iesiti si protestati. Aveti, oricum, dreptate.