„In lumea infractorilor exista doua tipuri de baza de infractiuni:
– cele violente si
– cele intelectuale.

Infractiunile violente implica in general o victima si o arma sau APLICAREA UNEI FORTE TRAUMATICE.

Majoritatea infractiunilor intelectuale nu sunt urmarite in justitie pentru ca minciuna, furtul (n.b. plagiatul), inselaciunea si incompetenta, IN LIPSA UNEI ARME SAU A UNEI RANI FIZICE, sunt greu de dovedit.”

Asta spune Robert Kiyosaki in ultima sa carte scrisa impreuna cu Donald Trump. El foloseste aceasta clasificare pentru a arata aspectele negative din mediul antreprenorial, eu o voi aplica la mediul politic.

Astfel, aceasta clasificare a infractiunilor poate clarifica polemicile pe tema loviturii de stat, ea in sine o infractiune.

– Sunt lovituri de stat care implica arme, munitie si victime si care au ca urmare schimbarea unui regim politic cu un altul – evenimentele din decembrie 1989 sunt un exemplu in acest sens.

– Dar sunt si lovituri de stat intelectuale, care implica furt, negocieri, inselaciune, minciuna si manipulare, prin care, aduse la margine cadrului constitutional, institutiile democratice ale statului sunt puse in incompetenta de a actiona, urmarea acesteia fiind inlocuirea unui regim politic cu un altul.

Hitler nu a luat cu forta puterea in Germania. A mintit, manipulat si inselat pentru a o obtine. La fel s-a intamplat in Romania in vara lui 2012 cand, un regim democratic proeuropean a fost inlocuit de un regim care, asa cum este vizibil usor astazi, a intors spatele democratiei si orienteaza Romania pe drumul proestic si al oligarhiei de tip putinian. Singurele institutii care i se mai opun sunt DNA, ANI, ICCJ, CCR si Presedintia Romaniei. Nu intamplator acestea sunt si institutiile tinta ale manipularii si atacurilor USL si ale televiziunilor de casa.

Atunci cand un Matei Aghaton sau un Eugen Nicolicea raspund ca USL nu a organizat si desfasurat o lovitura de stat, motivand ca nu au fost in vara lui 2012 tancuri pe Calea Victoriei intrebati-i daca exista infractiuni de furt, inselaciune sau minciuna.

Asa cum ele exista asa exista si lovituri de stat nonviolente, de tip „intelectual”, executate de un grup ce se foloseste de dezechilibre provocate intentionat in institutiile fundamentale ale statului pentru a le sufoca pe ele sau celelalte puteri in stat.

Avem o majoritate USL, care a organizat puciul din vara lui 2012. Ea exista in Parlamentul Romaniei si are asigurat caracterul de legalitate prin votul democratic din iarna lui 2012.

Desi obtinut prin populism si furt, actiunile acestui grup cu multi infractori arata ca, inclusiv prin proiectul noii constitutii, urmareste amputarea functiilor si drepturilor unor institutii democratice precum CCR, DNA, ICCJ, Avocatul Poporului, s.a. Aceasta reprezinta o lovitura de stat in curs de desfasurare la care populatia priveste imobila la ceea ce se intampla. Ce-i drept putini si inteleg, insa nu uitati:

Porcii nu au adus tancurile atunci cand au preluat FERMA ANIMALELOR ci au mintit, au inselat, au facut blat, s-au folosit de cainii invatati sa muste pe cine nu era de acord cu ei, inlocuind democratia cu oligarhia porcilor. Asta va doriti?