Încredere. Autenticitate. Bun simţ. Responsabilitate.

ICCD

Deziderate care se regăsesc pe agenda oricărui timişorean dezamăgit de politica ultimilor ani. Speranţele nu au fost nici până acum satisfăcute.

Prăpastia între agenda timişoreanului şi agenda politicianului s-a tot adâncit în ultimii ani. Pe valul entuziasmului preelectoral se aşterne, de fiecare dată, dezamăgirea. Votul îţi este confiscat, batjocorit, aruncat la coşul de gunoi.

Ultimii ani ne-au demonstrat că exerciţiul puterii revelează un profil al politicianului cu spatele la cetăţean, un politician al cărui singur obiectiv e prosperitatea personală.

ICCD Timiş este parte a Proiectului politic Iniţiativa Civică de Centru Dreapta. Propunem o platformă care să răspundă aspiraţiilor timişorenilor pentru o politică a responsabilizării, a bunului simţ, a onorării promisiunilor, o politică structurată pe principii de dreapta, pe valori sociale şi morale.

Suntem o alternativă pentru că propunem o politică responsabilă. Formaţiunea nu se va limita doar la acţiunea politică, ci îşi va dubla eforturile promovând proiecte civice prin parteneriatul – deja confirmat prin seria de acţiuni cu impact, alături de Societatea Timişoara şi Asociaţia ResPublica.  

ICCD Timiş adresează o invitaţie tuturor celor care s-au săturat de comportamentul politic iresponsabil, neprofesionist.
Primul pas a fost făcut prin reacţiile cetăţenilor ca răspuns la violenţa mişcărilor politice din această vară. Acestea au urmărit, fără îndoială, subminarea statului de drept. Ca şi voi am înţeles că atacul politic nu era îndreptat asupra actorilor politici, ci asupra instituţiilor statului de drept, fapt fără precendent într-un stat democratic. Credem că toţi cei care au înţeles acest aspect nu pot sta fără să facă nimic.

Dacă te-ai aflat în stradă în această vară, în faţa televizorului, chiar online şi ai fost, chiar continui să o faci, un activist cyber-politic, fie ai comentat cu pasiune sau te-ai indignat în cercul tău de prieteni, în familie, te aşteptăm alături de noi! 

Agenda ICCD Timiş va cuprinde proiecte politice şi civice. Împreună cu dvs., cu Societatea Timişoara şi Asociaţia ResPublica vrem să găsim soluţii şi să rezolvam cât mai multe din problemele comunităţii: respectarea ordinii şi a legalităţii, problemele pe care le ridică abuzurile mafiei imobiliare, retrocedările abuzive, corupţia şi teme sensibile precum autonomia financiară şi monitorizarea politicii administraţiei locale.

Daniela Raţiu
Departamentul Comunicare ICCD Timiş