nr7pasi1Incep cu o clarificare necesara pentru a nu lasa loc de interpretari: nu sunt de acord cu nicio forma de manipulare politica pe fondul incompetentei, rea-credintei, servilismului sau, pur si simplu, prostiei actualilor guvernanti. Nu voi fi de acord cu unele miscari executate la comanda politica sau la ordinul mogulilor, asa cum a facut SCMD in numele militarilor, acum cateva luni si fata de care am luat pozitie.

Asa cum multi stiu sunt beneficiarul unei pensii militare „nesimtite” de 1550 de lei. Ce nu stiu foarte multi este ca am fost un rebel iar statul a profitat de asta: m-a prins cand am intrat in liceul militar din Breaza, printr-un contract beton. Tata nu avea bani sa ma ia de la liceu si sa-mi plateasca scolarizarea, iar pe de alta parte credea ca armata ma va disciplina. Ca pe orice opresor, am urat armata, sentiment care este valabil si astazi. A nu se intelege ca am urat oamenii care fac parte din sistemul militar: pur si simplu am urat prostia si inflexibilitatea sistemului militar.  Atunci cand am avut ocazia sa plec, am facut-o: am platit pretul si, la 40 de ani, am parasit sistemul, fara niciun fel de regret, asigurand familiei acea „suma de subzistenta” de care vorbea Kiyosaki in cartile sale celebre.

Cu o parte din bani mi-am inceput constructia proiectelor financiare la care lucrez si acum, cu scopul de a RESTITUI STATULUI, sub forma de taxe si impozite, SUMA DE BANI PE CARE O PRIMEAM CA PENSIE. Cred ca anul tercut fiscal m-am apropiat de acest obiectiv cu tot cu TVA-ul colectat. Urmeaza sa vad datele finale dupa ce contabilul cu care lucrez va intocmi balanta anuala.

Inceputul lui 2011 are ca subiect preferential pensiile militare si atitudinea cu care MAp, MAI si alte institutii ale sistemului de aparare isi trateaza fostii angajati. Curios, am fost si eu ieri sa vad cum arata contul in care mi se vireaza banii: sold 980 lei. Virati de Ministerul Apararii, fara avea o baza legala, asa ca nu stiu cum sa-i interpretez. Mita? Aconto? Cadou? Bonus? Taieri? Reducere? … Abuz? Prostie? Incompetenta?