Munca – plata. Munca – plata. Munca  – plata. Luna dupa luna. Munca – plata. Am muncit, vreau sa fiu platit: acum si cat ne-am invoit. Vreau BANII!

Dar ce este banul, daca nu un drog: cand il ai esti entuziast, cand nu-l ai intri in sevraj.

Ce ramane dupa plata? Am primit intreaga valoare a muncii mele in banii pe care i-am incasat?

Da? Atunci de ce sa se oboseasca cineva sa plateasca pentru uneltele, spatiul, apa, materialele pe care eu le folosesc la lucru, daca nu ar avea un profit?

Nu? Atunci ce ramane neplatit? De ce? Mai pot sa cer o plata ulterioara pentru munca mea dintr-o luna? Sigur ca nu!

Gandeste!

Atunci de ce oamenii nu au bani? Daca vor BANII, de ce nu-i au? Sunt putini? Nu sunt bine platiti? Nu fac ceea ce trebuie? Care este raspunsul corect?

Daca te-ai opri o secunda din transeea care ai facut-o de la servici si pana acasa, atat de adanca incat refuzi sa iesi de acolo, daca te-ai uita peste parapetul de pamant facut din refuzurile de a primi mana care sa te scoata de acolo, ai vedea ca nu toti vor siguranta, si MAI ALES, asa cum spuneam intr-un articol, NU TOTI VOR BANII! DA, AI CITIT BINE! NU TOTI VOR BANII!

Mai exista o categorie de oameni, in jurul tau, in jurul meu, aceia care vor libertatea data de proprietatea asupra A UNA SAU MAI MULTOR MASINI DE FACUT BANI!

Dintr-o data perspectiva se mareste: poate tu vrei banii si nu te-ai gandit pana acum sa ai o masina de facut bani. Poate ca acum nu mai doresti banii, ci acea tiparnita de bani. Si stii ceva? Nu este nimic gresit in a dori sa ai o asemenea masina.

Care sunt masinile de facut bani, vei intreba, neincrezator ca am dreptate? Exista in jurul meu? Pot avea una?

Din pacate sunt doar doua tipuri de masini de facut bani: imobiliare si afaceri. Doar acestea, in ciuda celor ce-ti vor spune sa investesti la bursa, produc venit pasiv, adica un venit ce nu mai depinde de timpul tau.

De aceea caut oameni care vor masinile de facut bani. Pentru ca ei au alta mentalitate: munca-munca-munca-munca-munca-munca-plata-munca-munca-munca-munca-plata-plata-munca-munca-munca-munca-plata-plata-plata-munca-plata-plata-munca-plata-plata-plata-plata-plata-munca-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-plata-… libertate!

De aceea nu am sa pot intelege pe nimeni caruia i-am pus in brate o masina de facut bani, iar el refuza ca vrea doar banii. Proverbul chinez spune: nu-i da saracului un peste ci invata-l sa pescuiasca. Problema este ca undita costa.

Intelegeti diferenta?