Comunicat

al Filialei Noua Republică TIMIŞ

privind  amânarea pronunţării sentinţei în dosarul Trofeul Calităţii

Noua Republică Timiş consideră că amânarea pronunţării deciziei în dosarul Trofeul Calităţii, în care este implicat un fost prim-ministru al României, – aşa cum se arată în comunicatul Biroului de Presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României din data de 23 ianuarie 2012 – este un semnal negativ ce loveşte în credibilitatea şi imparţialitatea justiţiei din România.

Acest fapt se adaugă acuzelor de încălcare a legii aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie vizând unii judecători ai ICCJ, inexistenţei decretelor prezidenţiale de numire in funcţie de către Preşedinţie a judecatorilor ICCJ, aşa cum prevede Legea 303/2004, art.30, al.1., precum şi acuzelor interne si externe privind încălcarea de către justiţie a principiilor separaţiei democratice a puterilor în stat.

Toate acestea aduc atingere percepţiei Justiţiei în ansamblul ei de către cetăţeni şi de organismele care monitorizeaza implementarea măsurilor asumate de către statul român, cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

 Noua Republică Timiş îţi exprimă neîncrederea în capacitatea sistemului judiciar de a răspunde nevoii de reformare internă,  acţiunile acesteia fiind din ce în ce mai mult percepute ca apărătoare al unui sistem corupt, părtinitor şi îndreptat împotriva cetaţenilor României.


Mişcarea politică Noua Republică
promovează Statul de drept, valorile şi interesele naţionale precum şi principiile democraţiei constituţionale, dorind impunerea printr-o nouă Constituţie a răspunderii penale, fiscale şi administrative pentru magistraţii care comit abuzuri.

Timişoara, 24 ianuarie 2012