Motto: "Mai bine pierzi cu onoare decat sa reusesti prin frauda."

Sofocle

Buna ziua domnule Serban,

SMS de la PSDMa adresez dvs. pentru ca, prin modul de a fi si prin emisiunile pe care le faceti, imi sunteti simpatic. In plus apreciez si opiniile exprimate pe blog, si incercarea constanta de a ramane echidistant in "carcoteala", respect lipsa sarcasmului in emisiunile dvs. si frumusetea blogului care va reprezinta. Imi sunteti simpatic si nu doresc sa fiti o victima in Batalia pentru prosti de care amintea domnul Cristian Tudor Popescu. Pentru ca, chiar daca nu mergeti la vot si veti sta acasa, veti fi doar un V pe un check-list al lui Hrebenciuc si al echipei acestuia. Si iata de ce:

1. "Domnii politicieni se pare ca doresc cu tot dinadinsul sa-si asigure in alegeri sprijinul si votul romanilor redusi mintal, n-am reusit sa aud pe nimeni vorbind si pentru romanii inzestrati cu ratiune. Probabil sunt considerati prea putini pentru ca voturile lor sa conteze" spunea CT Popescu in articol.  Iar aici se nasc doua intrebari: "ce proiect politic, social, economic poate reusi daca el se bazeaza pe incultura si prostie?", iar a doua intrebare este "de ce credeti ca invatamantul a fost si este zapacit cu peste 144 de ordonante, legi si hotarari de guvern care sa-l bulverseze?".

"Masura unui sistem de educatie al unei tari este absolventul" spunea inca din 2006 domnul Ciprian Ciucu de la Educatia 2000+. Votand un ministru garantat Vanghelie, cum credeti ca va arata acest absolvent in viitor?

2. Filmul in care "copilul loveste cu fata pumnul lui Traian Basescu" si in care v-ati pronuntat ca fiind autentic, desi nimeni nu a facut-o cu certitudine, contine cateva aspecte: unul tehnic, altul electoral, dar si al "bunului simt"

Tehnic pentru ca din 19 secunde, filmul are o parte necontestata de nimeni de 14 secunde, urmata de 3 secunde contestate in care apare lovirea, si inca 2 necontestate. Sunt 3 secunde pe care, unii le-au demonstrat ca falsificate, cu argumente, iar altii nu s-au pronuntat asupra lor, inclusiv Prelipceanu si Realitatea TV: ei doar au afirmat, pentru prosti, bineinteles, ca restul de 16 secunde sunt reale. Ceea ce, in stilul lor, adresandu-se necunoscatorilor, ar insemna ca tot filmul este adevarat. Tot tehnic, Basescu nu vede bine. Cozmin Gusa stia asta si, in timpul emisiunii i s-a aratat filmuletul pe care dvs. l-ati vazut pe un ecran mare, pe un monitor de camera. Credeti ca Realitatea TV nu avea monitoare mari? Atunci Basescu a spus ca nu a vazut, nemintind. Diferenta este ca noi l-am judecat crezand ca el a vazut ce am vazut si noi si i se cerea unui om sa se exprime. Reactia este exploatata de catre PSD si, mai ales, de PNL.

adevarul spuneElectoral pentru ca el apare dupa 5 ani, fiind anuntat inca din ziua alegerilor de la T1 de catre Nistorescu, apoi de Patriciu, cu o zi inainte, ca sa fie lansat in emisiunea de la Realitatea TV, singura in care Basescu a ales sa participe. Mai mult, se inmultesc marturiile celor care "NU AU FOST LA FATA LOCULUI". Nu vi se pare ciudat?

Iar "bunul simt" ne spune ca, acest film este o fumigena pentru a acoperi fuga lui Geoana de o confruntare in direct cu Basescu, pentru ca PSD stie ce candidat are si-l tine ascuns de camerele video.

3. Si cu asta termin. Si eu sunt un liberal convins. L-am sustinut, dupa fortele mele pe Ovidiu Hurduzeu in initiativa sa de a implementa Distributismul, ca varianta liberala a liberei initiative. Am o firma pe care am deschis-o anul trecut si pe care o dezvolt, chiar daca din cand in cand, mai dau din pensia nesimtita de fost ofiter al armatei, pentru plata forfetarului lui Pogea. Nu sunt multumit de starea economiei, de efectele crizei, de multe alte aspecte. Dar asta nu ma face sa nu sper la un viitor mai bun. Insa ce viitor va fi acela in care sansele liberei initiative dispar in fata avantajelor pe care le vor primi cei care acum au luptat cu inversunare impotriva lui Basescu in campanie electorala? Ce sanse credeti ca va avea un cunoscut al dvs. din zona Craiovei, intr-o competitie, cu domnul Frunzulica de la PSD, sa zicem?

In plus cred ca liberalismul are mai multe sanse de a rezista si a fi o miscare autentica nu la remorca lui Iliescu, ca aripa liberala a PSD, ci sub un Basescu care garanteaza un climat de libertate. Acea libertate in care eu imi permit sa va scriu acest articol, iar Basescu sa acorde un interviu unui blogger, Bleen, chiar daca unii i-au descoperit acestuia  isteroizii si  l-au facut vanzator de usi de garaj. In cazul lui Bleen este normal cum unii "ziaristi" care si-au pierdut neutralitatea in schimbul platii ratelor la banca sa nu inteleaga demersul acestuia si a altora ca el. Diferenta tine de libertate: poti fi mai liber vanzand usi de garaj decat scalv la mogul si legat de rata la banca.

Si inca ceva. Spuneti-i domnului Neagu Djuvara, ca nu poporul este stricat. Politicienii care ne-au adus pana aici, cei care ne mint, cei care ne fura, cei care pupa cu "bun simt" acolo unde pana mai ieri au scuipat, (cam cum il pupa acum Crin Antonescu pe Mircea Geoana pe obrazul stang, acolo unde a scuipat el in campania pentru T1, pentru ca pe dreptul scuipase Iliescu cand l-a facut prostanac) sunt stricati. Scuzati-mi limbajul!

Asa ca va fac o propunere, in spiritul PLANULUI MEU pe care l-am facut public: daca Geoana nu va participa la cel putin o confruntare in direct, la TVR, cu Traian Basescu, veti merge la vot si veti vota, ca si colegii dvs. pentru Basescu? Fie si pentru ca nu Basescu a pus pumnul in gura ci i s-a pus pumnul in gura.

 

  Enya – One Toy Soldier  
   
  Found at bee mp3 search engine