ponta vs iohannisLui Ponta i s-a spus sa vina imbracat in costum cu vesta pentru ca sa para mai batran si pentru a ascunde imaturitatea sa mentala si fizica. In fapt el este un imatur, un „carlan”, asa cum l-a numit Iliescu.

I s-a mai spus sa fie arogant si sa verse multa logoree peste adversar. Asta i-a placut. Se pricepe de minune si el si madam Vranceanu Firea, cea ale carei indicatii pretioase i se auzeau in fundal.

I s-a mai indicat sa prezinte multe cifre, pentru ca sa ascunda electoratului ca el este cronic nepregatit. A facut-o umpland o masa cu date aflate intr-un munte de copiute. Nu a mai venit ca la Cotroceni, la „MTO”.

A folosit datele mintind fara sa clipeasca. In fond e irelevant daca suntem sau nu in recesiune pentru babetele pensionare care l-au sustinut la Brasov, ci conteaza doar daca acestea il vor auzi graind despre marirea si nu despre taierea pensiilor. Iar Ponta a spus ca „apara” pensiile de Iohannis. Pentru ele e suficient.

S-a vazut cum Ponta a transpirat din greu. S-a simtit inconfortabil, desi stia intrebarile din timp. Realitatea TV a jucat in terenul candidatului PSD. Asta s-a vazut foarte bine, caci Iohannis nu a stiut nici macar formatul emisiunii. Au vrut sa para profesionisti desi Lavinia Sandru habar nu avea ca Cernauti e in Ucraina nu in R. Moldova. Si atunci de ce a avut emotii Ponta? Pentru ca in spatele lui sunt multi care ii vor cere inapoi banii, ori chiar mazilirea, in cazul unui esec.

Dupa emisiunea de la Realitatea TV sistemul a pornit malaxorul in care Iohannis a intrat la „tocat” la televiziunile „de stiri”, pentru a fi desfiintat. Deontologi precum Buscu sau Gadea s-au intrecut sa il ridice in slavi pe Ponta mai abitir ca pana acum, inventand ascunzisuri si subtilitati vazute doar de ei, fini observatori. Doar la asta se pricep cel mai bine, sa atace sau sa ridice, dupa caz, figuri politice, pentru foarte multi bani.

Eu am vazut in confruntarea de ieri un posibil presedinte al unei Romanii a bunului simt versus un alt posibil presedinte, produs al unui sistem ce capuseaza Romania, fara bun simt si care a mai oferit electoratului „esecuri” precum Nastase sau Geoana.

Intre un om care tace si face si papusa care face sluj, pusa in geam de grupul PSD-Grivco, aleg fara sa am regrete ulterioare, ca urmatorii 5 ani sa ii pun in bratele aceluia ce lupta cu ciuma rosie.

De aceea confruntarea televizata de ieri nu conteaza. Ea are importanta doar in masura confirmarii ca un monstru precum USL nu mai poate fi reinviat. Iar asta este vestea cea mai buna pentru ca sa merg la vot si sa il aleg pe

Klaus Iohannis.