Acesta este titlul primei carti a lui Lance Armstrong, castigator al Turului Frantei de 7 ori si supravietuitor al Lance Armstrongcancerului testicular. In interiorul cartii veti gasi afirmatia lui in care spune ca, „intre a avea cancer si a nu avea, daca ar fi sa fi putut alege inainte, aleg sa fi avut cancer. ”

Interesant, daca ne gandim ca nimanui nu i-am dori sa aiba o astfel de boala, cu atat mai putin noua ca si persoana.  De ce spune Lance ca ar face o astfel de alegere? Pentru ca „ce nu te doboara te intareste”. Iar iesirea dintr-o lupta cu probleme existentiale majore, te determina sa vezi altfel viata: sa devii mai recunoscator si sa apreciezi mai mult ceea ce ai, in special timpul, care este o valoare finita. Banii sunt infiniti. Si, atata timp cat dam timp pentru bani, facem un schimb total dezavantajos, indiferent de cati bani primim.

Ca si schimbul cu sanatatea, pe care l-am intalnit la o prezentare de wellness a dr. Octavian Jurma: „Pana la 45 de ani dam sanatatea pentru bani, iar dupa 45 de ani dam bani pentru sanatate”.

De ce facem schimburi gresite? Acesta este un raspuns personal, la care se ajunge doar daca suntem sinceri cu noi insine.

Respect,

Andrei.