Vila luxUneori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi: repetarea frazei ca "este criza si ca oamenii nu au bani" aduce cu sine o realitate falsa. Pentru ca oamenii sunt dispusi sa-si permita ceea ce vor sa-si permita. Pentru ca pretul nu este mai important ca dorinta de a avea acel lucru.

Vila de 3,5 milioane cumparata in Bucuresti in plina criza, Rolls-Royce de 13,5 milioane scos la licitatie in Germania, Ferrari care se vinde bine in Romania, nu ca anul trecut, dar se vand … arata ca oamenii sunt dispusi sa obtina ceea ce-si doresc.

1. OAMENII ISI POT PERMITE

Exista o conditionare pe care o primim de-a lungul vietii: parintii ti-au spus ca nu-si pot permite casa in care ai fi dorit sa stai, sau jucaria din vitrina, hainele cu care ai fi dorit sa te imbraci la banchet, sau orice altceva. Si ei au fost conditionati sa creada aceasta minciuna. Pentru ca adevarul este ca oamnii isi permit ceea ce doresc sa-si permita.

Intrebati un fumator daca un pachet de tigari este scump sau ieftin si va va spune ca nu conteaza, pentru ca el il va cumpara si nu renunta la viciul sau. Daca dorea sa renunte ar fi facut-o.

Intrebati o femeie care doreste sa arate bine cat plateste pentru sedintele de infrumusetare, daca cremele si cosmeticele sunt ieftine si va va spune ca nu conteaza. Nu va renunta la a arata bine pebtru ca imaginea de sine este mai importanta decat banii.

Deci oamenii isi pot permite ceea ce doresc sa-si permita.

2. CE DORESTI SA-TI PERMITI?

Iata intrebarea din spatele minciunii ca "oamenii nu au bani": tu ce doresti?

Daca doresti o diploma nu vor conta costurile cu educatia; daca doresti sa ai un copil nu vor conta costurile cu fertilizarea in vitro; daca doresti o casa nu vor conta costurile cu ratele, orele suplimentare, al doile job sau orice solutie pe care ati gasit-o pentru a va permite. Si exemplele pot continua.

Dar cel mai important este cat de tare va doriti ceea ce vreti sa aduceti in viata dvs., fie ca este "a avea ceva sau pe cineva", " a fi ceva sau cineva" sau "a face ceva". Cat de tare va doriti?

3. CUM IMI POT PERMITE CEEA CE-MI DORESC?

Iata intrebarea corecta. In comparatie cu: "Nu imi pot permite" aceasta intrebare va va schimba viata. Am vazut-o de nenumarate ori: am avut clienti care au vazut un apartament, o casa sau un spatiu pe care si l-au dorit si, urmatoarea etapa a fost de a vedea cum isi pot permite. Apoi au gasit solutiile si l-au avut.

Cu tipul acesta de clienti imi place sa lucrez. I-am vazut cand am finalizat primul dosar din programul "Prima casa" din zona Timisoara: au vazut casa, si-au dorit casa, au facut ce era necesar si acum locuiesc in ea.

Este o diferenta care, de cele mai multe ori da masura succesului in viata.