Motto:  „Aduce-ti-i pe cei saraci, cei obositi, cei cu inima grea, care doresc sa respire liberi”

mesaj de pe Statuia Libertatii din New York

Pentru cine incearca sa se mai minta, am o veste proasta: desi nu se poate vorbi inca de un dictator, TRAIM IN DICTATURA. Asistam la o presiune prin care, o clasa dominanta, desi minoritara, doreste sa-si atinga interesele proprii si sa conduca Romania: fara control, prin santaj si manipulare.

Definitie conform DEX: DICTATÚRĂ s. f. 1. (în Roma antică) demnitatea de dictator; timpul cât acesta exercita puterea. 2. formă de guvernare în care puterea supremă aparține unui dictator. 3. conducere a societății exercitată de o clasă socială dominantă. (fig.) putere absolută, fără control; purtare despotică, tiranică.

1. acum doua luni aparea un raport al Oxford Analytica, in care se arata ca „cele mai multe mijloace media au fost acaparate de moguli, care par hotarati sa le foloseasca pentru a influenta politica nationala in propriul interes.” Imediat presa dependenta s-a grabit sa desfiinteze acest raport. Au creat o grupare mediatica de forta, asa cum se vede in articolul din revista 22, prin care au incercat sa arate, fie ca Oxford Analytica este o institutie neprofesionista, fie au prezentat, prin inducerea unei imagini superficiale, ca neadevarate concluziile din raport.

Ce se intampla dupa doua luni? Daca urmariti acest filmulet, veti observa dupa minutul 12:30 ca, la punctul 2, Mircea Toma afirma: „Da, in momentul de fata asistam la un LINSAJ MEDIATIC la adresa lui Traian Basescu„.

 Definitie conform DEX: LINȘÁJ,  linșaje,  s.n. Ucidere fără judecată a cuiva de către o mulțime agitată, ațâțată; linșare.

dictatorAdica Oxford Analytica a avut dreptate doar pana la un punct, pentru ca niciun raport de buna credinta nu putea prevede pana unde se va ajunge: la acte penale, pentru ca, uciderea (chiar si in sens figurativ) fara judecata, este o componenta a dictaturii. 

2. in ultima perioada, din motive personale, folosesc mai mult taxiul. In discutiile cu soferii, cei care iau cel mai bine pulsul mentalitatii oamenilor, intrebandu-i cu cine voteaza, ezita sa spuna. Le este teama, ezita, sunt suspiciosi. Dar daca le spun ca votez Basescu, se deschid si o piatra de moara li se ia de pe suflet: unii si-au luat injuraturi de la simpatizanti PNL si PSD care i-au facut sa fie circumspecti. Mai mult, intrebati daca se duc la vot, nu mai cred ca optiunea lor conteaza, sub expresia: „la cate fac astia cu parlamentul lor, credeti ca o sa fie alegeri corecte?”

Iata cum, o presiune mediatica asupra presedintelui este resimtita de populatie ca una in plus fata de criza, ca pe o lupta pierduta, ca pe un circ care trebuie sa inceteze. Este, pana la urma, un atentat la libertate, adica o alta forma de dictatura.

3. in psihologie, ca si in spectacolele de magie, pentru a schimba atentia subiectilor, se folosesc diferite metode prin care se „recadreaza”, acesta este termenul din NLP, realitatile evidente. Adica vi se pun, prin repetare si cu ajutorul unor unelte, ochelarii prin care sa vedeti ceea ce se doreste.

Exemplu: concluziile, rupte din context, la emisiunile de stiri.

Experiment: Urmariti Realitatea TV si observati, ca apar, din cand in cand, „concluzii” scrise pe ecran ale parerilor (pentru ca asta sunt de fapt) invitatilor. Faceti un test si, timp de 20 de minute, inregistrati o astfel de discutie, fara sonor, urmarind doar acele „concluzii”. Notati parerea dvs la final. Apoi revedeti discutia, cu sonor. Notati noua dvs. impresie, si comparati cu prima: veti avea o neplacuta surpriza.

De aceea vi se spune despre PREFRAUDAREA alegerilor, despre DICTATURA lui Basescu, despre COMERT CU ARME in care sunt implicate rudele presedintelui, de relatii cu TERORISTUL Omar Hayssam, etc… Acestia sunt ochelarii prin care ei vor sa-l vedeti pe Traian Basescu. Adevarul nu mai conteaza, atata timp cat dumneavoastra v-ati format o opinie si veti vota in consecinta, asa cum doresc ei. Iar asta se numeste MANIPULARE IN MASA si este o alta forma de dictatura.

 In schimb:

– De ce nu se vorbeste nimic de salariul nesimtit de mare al lui Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana?

– De ce televiziunile nu se revolta la declaratia aberanta a lui Ludovic Orban la adresa lui Traian Basescu?

– De ce nu s-a spus nimic de greva foamei de 74 de zile a lui Teodor Maries pentru descretizarea dosarelor revolutiei si aflarea, dupa 20 de ani a adevarului?

– De ce nu se explica de ce un parlamentar al Romaniei, membru PNL, poate declara ca a platit 30.000 de euro pentru un loc in Parlament, fara sa pateasca nimic? Daca a platit 30.000 de euro, cat se asteapta sa primeasca in schimb? Se leaga de faptul ca e trimis pe la toate televiziunile? Este platit pentru asta?

Pentru ca va arata ceea ce trebuie sa vedeti pentru a fi manipulati.

4. Mitul eroului salvator, cel venit din neant ca unica solutie de salvare a Romaniei, nu este altceva decat o alta forma de inselatorie. Cu ce este mai bun Klaus Iohannis decat Lucian Croitoru sau Liviu Negoita? NU SE STIE pentru ca nu exista forme de comparatie, persoanele nu sunt sau nu au fost testate obiectiv pentru a va forma o parere corecta. Dar primul este prezentat metodic ca SINGURA SOLUTIE.

CONSTITUTIA ROMANIEI,  ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

Ce se urmareste de fapt? Incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si incercarea substituirii de catre unele forte din Parlament a prerogativelor Presedintelui Romaniei. Adica o incercare de SUSPENDARE A PRESEDINTELUI, asa cum au mai facut-o in 2007. Iar incalcarea CONSTITUTIEI ROMANIEI este o alta forma de dictatura.

De aceea, dragilor, la 22 octombrie 2009, dupa ce am vazut ca TRAIM DEJA INTR-O DICTATURA, aveti doar doua optiuni:

1. sa le desavarsiti demersul, alegandu-le marioneta pe post de Presedinte al unei tari din care va garantez ca veti emigra foarte curand, dupa ce se va asterne linistea

sau

2. sa spuneti STOP! la o situatie care trebuie sa inceteze, lasand institutiile statului sa functioneze normal, votandu-l pe „DICTATORUL” Traian Basescu.

Grea alegere!