Motto: "Cum ce vede toata viata o oaie care merge cu turma? Un fund de oaie!"

Anonim

 

Lumini in TimisoaraLuminile se-aprind in amurg peste un oras care, acum 20 de ani, in decembrie 1989, isi dadea proba de libertate prin sacrificii de sange si altruism, iar acum raspunde cu lumanari, flori si lacrimi. Timisoara a primit o eticheta ce se leaga de una din valorile pentru care eroii neamului au platit pretul suprem: LIBERTATEA.

 

In acest timp, tovarasul Ion Iliescu, primul terorist al tarii, cel care l-a numit pe Militaru ministrul apararii pentru a justifica, prin morti si raniti, furtul revoltei anticomuniste, declara unei reviste din Germania ca e de neinlocuit si ca, in stilul Vanghelie, daca va fi inchis, oamenii vor iesi in strada: cui ii lipseste Iliescu? Lui Mircea Geoana care sta cu nasul in fundul "Prim – ministrului" Crin? Lui Crin, "dragostea mea" care sta cu nasul in fundul "Presedintelui Geoana", intr-un 69 cu miros de gaz si petrodolari? Cui ii va lipsi? Mie si oamenilor ca mine, sigur nu!

 

In 1989 aveam 20 de ani si credeam ca sunt liber! Acum, la 40 de ani simt ca sunt un olog intr-o lume libera dar care si-a gasit identitatea inaintea mea, unii cu cel putin 200 de ani mai devreme: in tara mea sunt masa votanta pentru interesele sovietice reprezentate de partidul sau de staful de campanie al lui Geoana, cel care se urcase de ziua Romaniei, cu ajutorul primarului Ciuhandu, in balconul Operei Romane, intr-un act de confiscare a revoltei anticomuniste populare. In afara tarii sunt un olog trimis de politrucii din Parlament la cules de capsuni, la munca silnica pentru banii pe care, intors acasa, vor avea grija sa mi-i impoziteze, ca si puterea votului exprimat dintr-o zona libera de neocomunism, pentru ca-i deranjeaza.

 

Ca olog, atata timp cat nu votez ca lor sa le fie bine, sunt fie betiv, fie prostituata, fie tigan, privind cum Iliescu sta cu nasu-n fundul Moscovei pe care a servit-o cu dedicatie, cum PSD-ul sta cu nasu-n fundul lui Iliescu pe care il apara cu obedienta, cum PNL-ul sta cu nasu-n fundul PSD-ului, ca aripa liberala, cum ONG-ul sta cu nasu-n fundul politicienilor, politicienii stau cu nasu-n fundul mogulilor, mogulii in fundul bancilor,  … intr-o hora televizata si absurda.  In acest timp, cand lor li se pare ca ceva "nu miroase a bine" in tara asta sau vad negru in fata ochilor din cauza votului "ciudat" al poporului, cand nu le mai ajung privilegiile pentru care se lupta cu toate fortele, un oras se lupta cu uitarea, pastrand memoria vie cu lacrimi, flori si lumanari, cu lumina si rugaciuni, cinstindu-si eroii.

 

 

  Colind-Radu Gyr  
   
  Found at bee mp3 search engine