Azi am vazut pe viu cum se manipuleaza: un post de televiziune, cativa "gurnalisti" platiti de Vantu si niste pareristi partinici au creat diversiunea de Ziua Nationala a Romaniei, in care s-a dorit consfintirea revenirii comunistilor plecati pe la alte partide decat FSN la partidul mama si sa se dea legitimitate, folosindu-se de simbolurile orasului Timisoara, unei imagini de Uniune Natinala inexistenta, dupa parerea mea. Un act incheiat de ei, intre ei, pentru interesele lor.

Timisoarenii au fost mai destepti si nu s-au lasat angrenati in acest act de legalizare a infiintarii PSDCNLNT (Partidului Social Democrat Conservator National Liberal National Taranesc), o monstruozitate conjuncturala. Este opera lui Patriciu si a lui Iliescu. Cred ca sunt mandri de ciudatenia care s-a nascut la 20 de ani de la lovitura sovietica de stat din 1989.

FILMUL EVENIMENTELOR:

1. Asteptarea:

1 asteptarea

Presa, doi politisti si angajatii de la Primarie ingheata de frig in strada. Se circula. In total, cu presa, sunt 50-60 de oameni. Nu stiu ce transmit televiziunile, la cate sute de manifestanti se refera, pentru ca acestia sunt toti. Peste drum, in fata Filarmonicii Banatul, oamenii trec, vorbind incet, dar cu priviri curioase la ce se intmpla vis-a-vis. O tanara, la bratul unui tanar, ii spune acestuia entuziasmata: "Vreau sa-l vad pe Crin. Unde este?". Tanarul rade stingherit dar nu zice nimic. Patru femei isi fac poze cu un telefon mobil.

2 ciuhandu

Primarul Gheorghe Ciuhandu, ca un muritor lipsit de aura functiei, asteapta in strada venirea prietenilor, amestecat printre oamenii din presa si trecatori. La dreapta lui sta secretarul Cojocari, cel implicat si in vanzarea clubului Poli Timisoara lui Claudio Zambon. Inca o vanzare, mai conteaza?

Acum imi amintesc ca l-am votat pe Ciuhandu la alegerile pentru primarie: "mare prost", imi spun in gand si ma intreb cum de m-am lasat prostit. Poate ca si altii se intreaba acum, ca si mine.

3 functionarii

2. Sosirea simpatizantilor PSD:

4 venirea PSD

Din Piata Operei apar simpatizantii PSD. Momentul este bine ales pentru ca imediat cum apar ei, vine si autobuzul. Acum observ ca, in afara PSD nu sunt grupuri de la alte partide. De fapt PSD-ul este singurul care castiga din aceasta alipire cu SuperGlue a partidelor istorice. In total sunt 40-50 de oameni, multi batrani, cativa maturi, probabil organizatori si tineret. Poarta cu ei pancarde pe care scrie numele unei localitati din Timis, iar dedesupt, Geoana Presedinte. Se citeste teama in mersul lor, desi nu inteleg de ce (ajuns acasa am vazut "incidentul" din Piata Operei si strigarea "fara violenta", o mare magarie. Nimeni nu i-a bagat in seama).

3. Autobuzul de KKD cu "GEOAN PRESEDIN":

5 sosirea

Vine, zice cineva din dreapta mea. Grupul PSD incepe sa scandeze ceva ce ar trebui sa aiba o logica pentru ei, dar fara ritm si cam desumflata: "Geoana-n Timisoara, de luni in toata tara". "Dar ce", imi zic: "pana luni va sta la rusi?"

Devin atent si observ autobuzul stiker-it cu Geoan Presedin: ca in bancul cu pasarile, A-ul de la finalul numelui "GEOANA" sta numai cu un picior pe craca, iar TE-ul de la "Presedinte" l-a inghitit grila de la radiator. Apoi i-am vazut numarul de inmatriculare. Fara sa fie prezent, Basescu l-a facut (prin Ministerul de Interne?) pe Geoana: B 63 KKD. Calul de dar (de la Patriciu) nu se cauta la dinti, imi spun, desi nu as fi umblat cu asa ceva. Mi-as fi luat un MGP (Micea Geoana Presedinte) sau, simplu, PSD. Dar KKD?

7 autobuzul

4. PACTUL, un mare fas

Acum priviti si socotiti: simpatizantii PSD adusi sa scandeze, max. 60 de persoane, presa nu se pune, staful primariei max. 50 de persoane, plus cei 5 semnatari, sa zicem 110 cu indulgenta.

Atunci va intreb pe voi, prieteni: ce reprezinta Pactul de azi? Cine sunt ei? Cine decide inmormantarea partidelor istorice si alipirea lor la comunistii lui Iliescu?

Cu parere de rau pentru timpul pierdut, ma intorc la treburile mele, suparat ca am dat crezare manipularii presei lui Vantu. Pactul de azi de la Timisoara: o mare fasaiala semnata de un POSIBIL presedinte, un POSIBIL premier, un PERDANT la alegerile pentru presedintie si de un primar contestat de conducerea partidului pe care spune ca il reprezinta.

6 simpatizantii PSD

Timisoarenii i-au tratat la Primarie asa cum se cuvine, adica cu mare nepasare acum, dar cu un vot pe masura pe 6 decembrie. Sunt sigur de asta!

UPDATE: Proteste in Piata Operei din Timisoara dupa ce derbedeii PSD au iritat prin scandari ProGeoana in locul in care comunismul a cazut pentru prima oara, acum 20 de ani:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y7NdxdcNS5w

In acest timp, dezinformarea Realitatea TV continua: acesta este respectul lui Vantu fata de timisoreni.