Romania 9Felicitari celor care s-au asociat cauzei Romania 9. Desi nu public, de regula, emailurile trimise cu ajutorul Facebook, pe blog, pentru o mai buna vizibilitate am sa il redau pe ultimul.

"Voi puncta trei aspecte astazi:

1. Asa cum usor se poate vedea, sunt 406 "like"-uri si 356 de membri asociati cauzei. M-am intrebat: "Ce se intampla cu ceilalti 50 carora le place aceasta cauza dar nu se asociaza?"
Din verificarile mele, cei 50 sunt cei care au fost deranjati de faptul ca numele presedintelui Traian Basescu a fost inserat in misiunea acestei cauze. Fiind o sensibilitate politica am facut modificarile de cuviinta si am sa explic si motivatia gestului initial: apreciem orice forta politica care intelege, sprijina si promoveaza valorile in care credem si actioneaza pentru atingerea obiectivelor cauzei. "Romania 9" este in fapt o proiectie care sa aduca fiecaruia dintre noi mai mult spatiu de miscare, mai multa mandrie nationala, mai multa consideratie din partea statului pe care il dorim modernizat si transparent si nu un loc unde care sa ne razboim pe tema afinitatilor politice.
Cred ca acum suntem mai expliciti pentru cei care inteleg sa treaca peste obstacolele ce tin de culori politice si sa adere cauzei "Romania 9".

2. Sunt semne ca reorganizarea Romaniei pe cele 8 regiuni (judete) de dezvoltare nu este o tema abandonata de politicieni. Cred ca s-a lasat un timp pentru a se "digera" implicatiile pe care o astfel de reorganizare le are pentru fiecare. Sa nu uitam ca principalii perdanti sunt cei care si-au creat "cuiburi" de profit prin controlul la nivel de judet a banilor si a puterii locale. Ei vor fi principalii opozanti, dar si primii care vor sti sa-si refaca retelele de influenta in noua forma administrativa, pentru ca vad prin reformarea deconcentratelor inceputurile ireversibile ale reorganizarii.
Pentru noi importanta este constituirea acelor forme de organizare, fie pe structura inaintata de PDL, fie pe o alta, dar care sa implice teritorii care sa fie asemanatoare ca suprafata si populatie cu R. Moldova. Asta pentru a asigura o "unire" administrativa si teritoriala usor de facut in fapt, fara alte forme intermediare.

3. Vreau sa remarc ceea ce spunea acum cateva zile sefa FMI, dna. Christine Lagarde: "regulile jocului s-au schimbat". Subiectul era situatia dificila in care Grecia a ajuns, iar ideea pe care o puncta sefa fondului monetar era aceea ca statele sunt raspunzatoare, dincolo de apartenenta la o organizatie cum este UE, de a-si apara independenta financiara, economica si politica. Iar asta nu se poate obtine daca cetatenii acelui stat sunt dependenti financiar de sisteme sociale de ajutor. Nu o spun eu ci Donald Trump si Robert Kiyosaki in cartea "De ce vrem sa fii bogat".
Aduc in discutie acest fapt pentru a reaminti fabuloasa oportunitate care ni se creeaza: avem la dispozitie unelte de dezvoltare a IQ-ului financiar, avem o piata fizica de peste 25 de milioane de locuitori (incluzand Republica Moldova) si o piata virtuala nelimitata. Deasemenea avem multe de facut, avem bani comunitari la dispozitie, doar sa vrem sa atragem acea prosperitate pe care o vedem la altii, cu conditia sa incetam sa ne vaitam si sa vedem peste tot obstacole.

Imaginati-va o Romanie Mare, in care statul s-a curatat de coruptie, de birocratie si de impostura si populismul politicienilor. O tara in care cetatenii sunt mandri de identitatea lor pentru ca se respecta intre ei si au acea bunastare asigurata prin educatie financiara si cultura, fara a mai fi nevoie sa emigreze pentru un venit mai mare. Iar daca va place ceea ce "vedeti" ganditi-va "de ce nu?" si ca aceasta este oportunitatea care ne sta in fata si marea noastra provocare. Atat pentru noi cat si pentru copiii nostri."

Hai sa schimbam Romania. Fiecare invitatie conteaza:

Invite