Victor PontaDe cele mai multe ori, fara a tine cont de interesul lor personal, nu as putea intelege pe ce principii functioneaza mintea unui politician. Ascultandu-i, am observat ca vorbesc despre o cauzalitate, vorba romanului, "de-ti sta mintea in loc". Altfel cum sa crezi ca din cauza "grelei mosteniri" nu am dus-o bine dupa 1989 cand tara avea 0 datorii externe si era loc de dezvoltare economica durabila? Ce au facut ei, politicienii? Au vandut pe degeaba activele acestei tari, fara a construi absolut nimic in schimb. Au vandut pe nimic bancile, fabricile, petrolul, gazele, electricitatea, chiar si pe noi romanii, daca ne amintim de cazurile de adoptii ilegale cu aprobare tacita de la stat sau abandonul cetateanului inselat si furat de banci in "razboiul" cu acestea.

 

Cam acestea sunt vorbele si faptele politicienilor intr-o scurta analiza, fara a intra in detalii. Iata, mai jos, si vorbele unuia dintre ei, extrase din discursuri sau declaratii care ascund o argumentare din care logica lipseste cu desavarsire. M-am oprit la Victor Ponta, presedintele unui partid – stat cu influenta in viata ultimilor nostri 20 de ani, fie ca acest partid a fost la putere sau a sustinut din opozitie o putere obedienta: 1989 – 2009.

 

Efectul Cauza gasită de Ponta Argumentatia lui Ponta De retinut
Dosarele in care sunt judecati Sorin Ovidiu Vantu, Constantin Nicolescu, Gigi Becali, Adrian Nastase, etc. Traian Basescu Liderul PSD (Victor Ponta n.b.) a spus că este clar că în cazul lui Nicolescu s-a acţionat la ordinul politic al preşedintelui Traian Băsescu şi al şefului DNA, Daniel Morar, şi că cei doi "trebuie să plăteasca pentru ce ne fac şi pentru că încalcă legea". In momentul in care PSD ar reveni la putere, toti judecatorii si procurorii care au anchetat, arestat sau trimis in judecata lideri sau simpli membri PSD ar urma sa fie dati afara din magistratura si chiar sa se aleaga cu dosare penale pentru abuz, spun surse din partid.
Scaderea deficitului bugetar Traian Basescu Victor Ponta a acuzat că singurul responsabil de tăierea salariilor şi pensiilor este preşedintele Traian Băsescu. "Restul sunt simpli executanţi", a spus preşedintele PSD. FMI afirma ca: "Guvernele din estul Europei trebuie sa reduca deficitele bugetare si sa repare sistemele bancare pentru a spori cresterea economica".
Coruptia din vami Traian Basescu "Cu ocazia discutiei despre Schenghen, Franta si Germania, care sunt motoarele Europei, au pus pe Romania o stampila extrem de grava. Acea stampila se numeste coruptie si crima organizata. Domnul Basescu in stilul lui Ceausescu din anii '80 a devenit foarte nationalist si s-a lupta cu Sarkozy si cu Merkel, ma rog el se intelege bine cu Gelu Visan si cu Popoviciu si cu Calian, normal ca nu se poate intelege cu Merkle si cu Sarkozy desi sunt din aceeasi familie politica. " Sursa "Arestarile care au avut loc recent la vamile din Romania au legatura cu criminalitatea, si nu cu aderarea tarii la Schengen", este de parere ambasadorul Lituaniei la Bucuresti, Vladimir Jarmolenko, atragand atentia ca subiectul contrabandei cu tigari, de pilda, este de mult prezent in presa.
Recalcularea pensiilor Traian Basescu "Mi-a fost ruşine că avem un asemenea preşedinte. Băsescu face declaraţii ori de la cârciumă ori de la supermarketuri despre lucruri esenţiale, despre viaţa a sute de mii de oameni. Dacă eşti cu adevărat preşedinte trebuie să ai grijă de unde faci astfel de declaraţii pentru că pensionarii de care guvernul şi-a bătut joc în această perioadă nu cred că sunt fericiţi să-şi vadă preşedintele la cârciumă sau împingând căruciorul la supermarket", a spus Victor Ponta. "Intre 2008 si 2010, deficitele celor trei bugete de asigurari au totalizat uriasa suma de 33,3 miliarde lei sau aproape 8 miliarde de euro. Dincolo de disputele politice sau ideologice, este clar ca avem o problema structurala in acest sector: pur si simplu exista prea putini contributori si prea multi beneficiari."
Dictatura Traian Basescu Victor Ponta, a susţinut că unirea dintre PSD şi ACD este necesară, fiind o aliantă a binelui împotriva Axei Răului, reprezentată de Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea. Cum sa fie dictatura cand, cu toate defectele, avem alegeri libere? Pai nu ii dam jos pe dictatori la vot? Nu putem sa ii suspendam? Unde mai pui si ca stalpii Uniunii Europene s-ar fi sesizat demult daca era cazul de derive autoritare. Putem sa dam cat vrem in jocurile politice ale lui Basescu, dar sa vorbim de dictatura inseamna sa subestimam grav nivelul la care societatea romaneasca a ajuns. Cu chiu cu vai.

 

Nimeni nu spune ca Basescu nu face greseli. Chiar el afirma ca: "… am facut si greseli, nu ascund acest lucru, dar intotdeauna am actionat cum am crezut ca e mai bine pentru oameni". Si daca singur declara ca nu e un presedinte perfect, ce rost au actiunile si vorbele lui Ponta?

Iata adevarul, afirmat de Ponta in 2009, dupa anuntarea rezultatelor la alegerile prezidentiale: "Stiu un singur lucru: ca am o datorie fata de copiii mei: sa scap Romania de Traian Basescu. Eu am 37 de ani, peste trei ani o sa scapam de Basescu". Ce intelegem noi din asta?

 

1. Ca Victor Ponta actioneza in numele unei vendete personale strict in interes familial

2. Mai avem de rabdat un an acuzele de genul "Basescu e de vina".

 

Banuit de a fi doar un paravan politic pentru interesele lui Iliescu si ale lui Adrian Nastase, imatur politic,  excluzand de la inceput orice urma de conciliere, asa cum s-a vazut in 2009 cand a scos PSD de la guvernare, Victor Ponta nu-si poate atrage in niciun fel adepti procedand astfel. La ce probleme grave sunt in Romania si cate sunt de facut, pe fondul necesitatii gasirii de solutii si reformarii reale a clasei politice, a economiei, a legislatiei, a justitiei si a statului, ramanerea in acest refren al lui Ponta cu "Basescu e vinovat" devine penibil. Cu adevarat PENIBIL.

 

Foto: Maestrul BARICADA