Motto: ” Daca te strambi odata cu vremurile, cand vremurile se indreapta, nu te mai poti indrepta”. 

Anonim

rusinicaIntrebare:

Va mai aduceti aminte de imaginea alaturata? Aparea in campania electorala de anul trecut pe un site sponsorizat de PSD (desi era prea galben) si se putea gasi la adresa http://www.realizariledreptei.ro/. Bineinteles ca acum este o pagina goala.

Premise:

1. Scriam intr-un articol ca poporul a trecut in opozitie. Nu este ideea mea, am intalnit-o ascultandu-l pe Dan Puric. Deasemenea, exista o intreaga miscare, Romania – a treia forta, care sprijina aceasta idee.

2. Presedintele Traian Basescu, pe care, cu rusine va spun ca l-am votat, isi asuma politic (adica de ochii lumii, fara consecinte grave) minciuna din campania electorala din 2008. Pe cand si ceilalti care dadeau (din gura) 20.000 de euro pentru fiecare repatriat, asigurau ca vom asista la finalizarea dosarelor Zambaccian, Miki Spaga, etc, care lansau campania „Ne-am saturat cat ne-ati furat” iar acum sunt consilieri de campanie la cei ce ne furau (nu-i asa domnule Gusa?), …

3. Efecte dramatice ce se pot observa fara prea mult efort al incompetentei guvernamentale: decimarea clasei de mijloc, concurenta neloiala a statului prin aspirarea creditelor de pe piata, lipsa initierii mijloacelor corecte anti-criza, decontarea facturilor campaniei electorale prin plata imediata catre firmele clientelare odata cu ajungerea la guvernare, criza din toate sistemele vitale ale acestui neam, incepand cu cel sanitar si terminand cu cel antreprenorial. Si nu numai!

Fapt:

Am fost intrebat zilele astea, mi s-a parut ca era destul de sincer, de catre o persoana tanara, cu foarte mult potential, daca sa intre in politica. Intrebarea era directa si am dorit sa-i dau un sfat pe masura: NU! I-am dat si exemplul meu personal dar, probabil cu gandul la recompensele politicienilor de azi, nu prea m-a crezut. De aceea vreau sa ma justific:

– cei mai multi politicieni, poate 80% daca ma iau dupa Paretto, sunt oameni cu radacinile rupte: au pierdut notiunea de „popor”, „sacrificiu”, „reprezentativitate”, toate fiind inlocuite de altele, mult mai profitabile („interes personal”, „clientela politica”, „electorat”, etc). In acest caz, riscul major al tanarului in cauza este dezradacinarea;

– nu cred ca nu exista facturi neplatite: exista doar o amanare a acestora, deoarece cred in zicala ca „Nu exista mese gratuite„. Astfel, datorita crizei accentuate intre Romania profunda si masa politicianista, ultima va avea o polita de achitat si, cu cat se amana datoria este mai mare. Sa nu uitam ca ne indreptam catre o criza sociala ce poate fi evitata doar prin masuri nepopulare si, fiind in an electoral, ma indoiesc de acest lucru. Oare va dori tanarul acesta sa plateasca, solidar, o datorie care nu-i apartine?

– cazurile de oameni cu potential care au dorit sa schimbe ceva in bine, fiind corect intentionati in realizarea unui climat de crestere in Romania s-a ajuns sa se loveasca de Vanghelioane si mamuti, de prostie si mimetism, de aservilism politic si manipulare, ei insisi recunoscand aceste lucruri. John Maxwell afirma ca: „toti avem o nota de lider. Iar un lider de nota 10, aflat sub un lider de nota 4, are doar doua optiuni: ori va pleca de acolo, ori va ajunge si el un lider de nota 4„. Iar odata intrat in hora nu mai poti iesi, asa ca-i ramane doar a doua varianta!

– ultimul aspect luat in calcul este acela ca nu exista o scoala politica. Pregatirea actualilor politicieni este un Stefan Gheorghiu cu fundatie comunisto-securista si cu structura de lacomie materialist-salbatica. De aceea il intreb pe tanarul in cauza, inca o data: ai un model politic? Si, mai ales, esti pregatit pentru un astfel de pas?

Think! Mai bine, haideti sa devenim fiecare un model pentru copiii nostri, pentru rudele noastre, pentru cei din jur. Iar pentru azi, sa lucram la incredere: in noi si in cei dragi.

Cat despre politicieni? Vorba carcotasilor: Rusinica! Iar daca nu ma credeti poate o faceti dupa ce cititi si acest articol.