Relatia cu presa este una foarte buna: am raspuns de fiecare data la solicitarile de interviuri sau emisiuni la TV (TVR si TeleEuropaNova), dar si la cele venite din presa scrisa. Cu toate acestea nu pot sa nu remarc doua aspecte care pot tine, pe de o parte, de cautarea senzationalului din informatia pe care o furnizez, iar pe de alta parte, de diferenta de perspectiva, ceea ce este normal, intre modul cum vad aspectele la care sunt solicitat sa-mi exprim punctul de vedere si ceea ce percep cei care lucreaza in media.

Iata la ce ma refer:

1. articolul din Agenda in care se discuta despre cum se pot cumpara afaceri sunt cateva precizari necesare. Nu vand afaceri si nu acesta este obiectul de activitate al firmei. Asa cum unii din dvs. stiu, cu exceptia ofertelor care ne vin din anunturi si e-mailuri, am vizitat toate imobilele pe care le vedeti pe site-ul iMONDO imobiliare Timisoara. Au fost situatii cand, discutand cu proprietari de afacere care cautau solutii de relocare, am ajuns si la concluzia ca una din solutii ar fi vanzarea afacerii sau asocierea cu un partener potent financiar (business angel). Asa am ajuns la a posta pe siteul imobiliar si afaceri de vanzare, rubrica pe care am intitulat-o afaceri la cheie. Acest aspect a dus la intrebari din partea presei si asa a aparut acest articol.

2. si pentru ca tot suntem la Agenda, in saptamanalul cu nr. 33 din 15 august 2009 a aparut un articol referitor la vanzarea de terase de blocuri, alta rubrica de pe siteul iMONDO pe care am creat-o in urma unor realitati din piata imobiliara din Timisoara. Pe de o parte sunt constructori de apartamente la mansarda care, crezand intr-o evolutie pozitiva a pietei imobiliare, au cumparat de la proprietarii de apartamente terase de bloc pe care doreau sa construiasca apartamente. Pe unii i-a prins criza fara lichiditati si, una din solutiile gasite, a fost de a vinde aceste terase, bineinteles in schimbul efectuarii lucrarilor pe care le-au angajat fata de asociatia de proprietari. Pe de alta parte sunt cei care au construit apartamente cu scara interioara prin uscatorie, care doresc intrarea in legalitate si pun la dispozitie spatiul pe care il poseda eventualilor cumparatori. In acest fel s-ar asigura legalizarea constructiilor, aducerea acoperisurilor la un aspect integrat arhitectural, contructia a 2-3 apartamente, dupa caz, si anveloparea exterioara a blocului.

interviu la TVR Timisoara3. despre ultimul interviu de la TVR Timisoara, la care subiectul a fost complexul studentesc, desi s-a incercat sa i se dea un aspect de anormalitate referitor la cererea mare pentru inchirierea de imobile, precizez ca, in comparatie cu alte zone din Timisoara, aici este cea mai mare migrare de chiriasi si cea mai buna zona pentru investitii imobiliare. Cererea mare face ca aici sa fie chiriile ceva mai ridicate, desi nu exista spatii de inchiriat prea multe care sa ofere conditii de lux, asa cum apare si in titlul acelui reportaj. Asta nu inseamna ca apartamentele de lux lipsesc in Complexul studentesc: fiecare oferta are clientela dedicata.

In afara de aceste mici precizari, am descoperit ca persoanele care fac presa in Timisoara sunt profesionisti si talentati si, mai mult decat atat, se implica prin a pune suflet in reflectarea adevarului.