falimentSunt militar. In rezerva, dar sunt militar. Ma regasesc astfel in zona celor care au de pierdut, fie si temporar, un venit din bugetul familiei. In spatele meu mai sunt cel putin trei oameni care depind de banii pe care ii aduc acasa. Dar nu banii sunt importanti: inteleg demersul statului de a reduce cheltuielile cu asistenta sociala, el gasindu-se in situatia din imaginea alaturata, dar nu pot intelege modul cum procedeaza statul taind din venituri hoteste, furand, mintind, dar mai ales alegand sa fie arogant, superior, zeflemitor. Din trei motive:

 

– vor baga pensiile militare de la bugetul statului la bugetul de pensii si asistenta sociala, marind numarul de "asistati", in masura in care militarii intra in aceasta categorie.

 

– compara militarii cu militienii sau politistii, cu vamesii si paznicii, dar nu se ating de magistrati si politicieni, pe de o parte si, pe de alta parte, pun in disputa, intentionat, militarii cu pensionarii civili, confundand, in stilul "rom" "roman", "pensia" cu "pensia militara". Nu insist, cine doreste sa se informeze o poate face oricand.

 

– militarii nu au avut veniturile inscrise pe carti de munca. A cere acum sa se gaseasca veniturile din arhive incepand cu al doilea razboi mondial (vezi cazul prezentat la Nasu, pe 10TV) la peste 80000 de oameni, este IMPOSIBIL. Iar a calcula pe baza venitului mediu brut lunile in care venitul nu poate fi dovedit prin documente este iarasi o nedreptate, discutand in spiritul acelorasi principii. Se pot lua foarte bine alte baze: luna anterioara celei "negasite", venitul realizat de altcineva cu aceeasi functie, aceeasi solda de grad si de functie, s.a.m.d.

 

Pentru cei care ma cunosc stiu ca principiul meu este acela de a-mi controla veniturile si a nu intra in randul asistatilor social. Insa a nu se uita "prigoana" cu care au fost urmariti de guvernul BOC cei care si-au gasit un loc de munca ulterior, prin obligativitatea renuntarii la unul din venituri. Adica o "impingere" a acestora catre nemunca si alegerea "sigurantei" pensiei in detrimentul "nesigurantei" reprezentat de un loc de munca in perioada de criza.

 

In aceasta seara l-am vazut pe Dan Tapalaga, caruia i-am comandat si citit cartea "Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac", publicata la Editura Humanitas. Pentru cei care nu si-au achizitionat-o, ii indemn sa o faca. M-a frapat insa ca si-a dat cu parerea despre armata in timp ce el nu a facut armata considerand-o "o pierdere de vreme". La fel ca si Monica Tatoiu, cea care se pricepe la orice, de la business la rachete spatiale, Dan Tapalaga a facut pasul gresit in aceasta seara la iRTv, dandu-si cu parerea intr-o chestiune care nu cred ca o intelege. Sa mai spun ca nici Andreea Pora nu are habar de armata?

 

Aflat intre doua zone distincte, aceea a celui care primeste un venit de la stat si aceea a antreprenorului care aduce bani la bugetul de stat, personal sunt si voi fi jefuit in continuare, la fel ca si cetateanul de rand: am platit un forfetar prin care BOC mi-a bagat mana in buzunar in mod hoteste, ca mai apoi sa-mi reduca "pensia militara" de la 1550 la 980. Adaugand TVA-ul de 24% pe care il suport alaturi de ceilalti, adunand inflatia, taxele, dobanzile, penalitatile, etc… majorate, la fel ca toti ceilalti, suport aceeasi presiune ca orice roman (sa mai adaug si firmele sau persoanele care nu-si platesc datoriile?).

 

In aceasta jecmaneala legalizata am incercat sa ascult "solutia" unui presedinte pe care l-am votat si in a carui reformare a statului am crezut, dorind aceeasi schimbare pe care orice roman care se uita la tara lui si-o doreste. Din pacate nu a fost nicio solutie, ci doar o pozitie oficiala, destul de aroganta din punctul meu de vedere, despre cum STATUL are dreptate si cum nimeni nu este vinovat. Din postura de presedinte al STATULUI s-a plasat pe pozitia corecta: a aparat STATUL in razboiul dus impotriva propriilor sai CETATENI. Impotriva patriei, in fapt, pentru ca, asa cum spunea Tudor Vladimirescu, "Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor."

 

Foto: maestrul de la BARICADA