Miercuri, 12 octombrie 2011, am avut placuta onoare sa intalnesc pe cei care au aderat la miscarea Noua Republica din Timisoara si care au avut posibilitatea sa participe la eveniment. Fara exceptie, am intalnit oameni extraordinari, cu foarte mult potential si care mi-au dat incredere ca se poate construi si la Timisoara o miscare civica importanta.

Dupa o scurta prezentare, am dezbatut probleme ce tin de caracterul miscarii, de diferentele pe care oferta Noua Republica le are, de misiunea politica si de schimbarile pe care le poate crea in viitor. S-a punctat pe simbolul pe care Timisoara il reprezinta in initierea unor miscari civice si pe responsabilitatea pe care trebuie sa ne-o asumam.

In timpul intalnirii am observat ca sunt oameni ce stiu foarte bine ce inseamna initiativa, lupta cu sistemul, antreprenoriatul si gestionarea unui proiect. Au calitati profesionale si realizari concrete, in spatele ezitarilor inevitabile stand dorinta de implicare si schimbare.

Urmatorul pas a fost intarirea caracterului miscarii Noua Republica si exprimarea asteptarilor fiecaruia ce tin de:

– pastrarea identitatii nealterate de implicarea unor persoane dubioase, corupte, ce-si doresc imacularea prin asocierea lor cu miscari curate;

– obtinerea legala a statutului de partid si implicarea activa in mersul cetatii;

      – pozitionarea miscarii la dreapta doctrinei politice, departe de formatiunile populiste (PPDD, USL) si populare (Miscarea populara confiscata de baronii locali ai PDL), ca una de neafiliere si necolaborare cu acestea.

Am discutat despre modalitatile de colaborare locala, despre abilitatile, timpul disponibil si aptitudinile fiecarui participant. Daca acesta prima intalnire a fost relaxata, prieteneasca si mai ales calda, la urmatoarea vom avea in vedere organizarea unor actiuni concrete. Diferenta pe care o vad atat eu cat si ceilalti coordonatori locali si nationali ai miscarii Noua Republica tine de modul de a construi o structura politica, fara a imita partide, organizatii sau formatiuni politice existente si anacronice.

Consider ca miercuri s-a pus prima piatra de temelie a unei fundatii locale si nationale a Noii Republici, adica a unei forte ce-si doreste si poate, cu ajutorul dvs., sa schimbe sistemul care este indreptat impotriva cetatenilor corecti si care protejeaza pe unii "emanati", persoane corupte, nereprezentative, arogante, inavutite fraudulos, cu pretentii de lideri nationali.

Prima intalnire la Timisoara

Prima intalnire Timisoara

Prima intalnire la Timisoara

Prima intalnire la Timisoara

P.S. Acesta este articolul cu nr. 500 al acestui blog.  🙂